nisu vuci, već crni hajduci

U nacionalnom parku pronađeni leševi ovaca, počinitelji su na njima ostavili sotonističke znakove


Daniel Radman
24.11.2019.15:00
U nacionalnom parku pronađeni leševi ovaca, počinitelji su na njima ostavili sotonističke znakove
Profimedia / Ilustracija

Daniel Radman
24.11.2019.15:00

Dok naši uzgajivači ovaca muku muče s vukovima, britanske su zadesili problemi sa – sotonistima. Barem sve govori da je tako.

Zvuči kao scenarij za 'Ubojstva u Midsommeru', doduše ljudi su pošteđeni, no niz neobičnih događaja pogodio je šire područje nacionalnog parka New Forest.

Pentragrami i križevi na ovcama

Uglavnom, policija je dobila dojavu da su pronađene dvije lešine ovaca, mještani su ih pronašli izbodene, a na njihovoj vuni sprejem su iscrtani pentagrami i križevi. Također, zaklane su i tri krave, a i na lokalnoj crkvi je osvanuo grafit sa simbolima koji se vezuju uz sotonizam.

"Ovce su bile išarane simbolima, sa sprejem su iscrtani pentagram i križ. Izbodene su na smrt, bio je to vrlo neugodan prizor", prepričala je viđeno Daily Mailu zabrinuta mještanka.

Lešine je pronašla dok je šetala pse.

"Naravno da smo zabrinuti, ovdje sam 40 godina, tako nešto se nije događalo. Ne mislim da je netko htio šokirati, pa tko bi išao okolo i ubijao životinje samo da nekog šokira!? Mislim da je to povezano s nečim drugim, a ne samo namjerom da se ozlijede životinje. Moglo bi biti vještičarenje ili nešto slično", dodao je suprug svjedokinje.

Kraj ima drugu tradiciju vještičarenja

I lokalni svećenik smatra da su ubijanja životinja povezana s vještičarenjem i crnom magijom.

"Ovdje sam 15 godina, svašta sam vidio, ali ništa slično ovome. Može biti da su neki klinci, ali s obzirom na kontekst ne mislim da jesu. Ovdje se vještičarenje prakticira stotinama godina, New Forest je poznat po događajima koji se povezuju s time", izjavio je vikar David Bacon.

Policija za sada nema osumnjičene, no istražuje misteriozne napade na životinje.

"Ovakvi incidenti nisu uobičajeni za New Forest. Istražujemo okolnosti i pokušat ćemo ustvrditi je li riječ o povezanim slučajevima te kako su životinje ozlijeđene", kratko je poručio narednik lokalne policije Andy Williams.

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter