NOVINAR POKRENUO INICIJATIVU

U mjesec dana prikupljeno više od 10.000 potpisa da se splitski aerodrom preimenuje u Zračnu luku Oliver Dragojević


Tomislav Kukec
28.08.2018.14:20
U mjesec dana prikupljeno više od 10.000 potpisa da se splitski aerodrom preimenuje u Zračnu luku Oliver Dragojević
Mario Todoric

sažeto

Dalmatinska metropola time bi se na najljepši način odužila pokojnom velikanu naše estrade


Tomislav Kukec
28.08.2018.14:20

Sutra će biti mjesec dana otkako nas je zauvijek napustio legedarni dalmatinski pjevač Oliver Dragojević, jedan od simbola dalmatinske pjesme i mediteranskog načina života. 

Nedugo nakon njegove smrti novinar Drago Pilsel pokrenuo je na internetu peticiju kojom bi se Zračna luka Split preimenovala u zračnu luku Olivera Dragojevića. Dalmatinska metropola time bi se na najljepši način odužila pokojnom velikanu naše estrade, te mu zahvalila na višegodišnjem trudu i radu u promicanja ljepota Dalmacije. 

'Bio nam je oslonac'

"Pozivam vas da se pridružite mojoj supruzi Claudiji i meni u akciji kojom tražimo od Vlade Republike Hrvatske preimenovanje Zračne luke Split u Zračnu luku Olivera Dragojevića. Oliver je neponovljiv i nezamjenjiv. Najveći naš vokalist. Simbol Splita i Dalmacije. Nadahnuo nas je, bio nam oslonac, svi smo ga voljeli. Sjetili smo se dobrih prijatelja u Pragu koji su sličnom akcijom doveli do preimenovanje zračne luke u Pragi u Zračna luka Vaclav Havel. Hoćemo vam kazati, mi to možemo postići. Sada je važan vaš/tvoj potpis i da ovu peticiju širimo dalje.", stoji u opisu peticije. 

Pozivu se dosad odazvalo gotovo deset i pol tisuća građana, a peticiju možete potpisati i vi, putem ovog linka

A Udruga Sigurnost u prometu Dubrovnik, predlaže, pak, da se budući Pelješki most nazove "Most Olivera Dragojevića, što je inicijativa koju možete podržati ovdje.

Oliver Dragojević preminuo je 29. srpnja u ranim jutarnjim satima u splitskoj bolnici, izgubivši bitku sa teškom bolešću - karcinomom pluća koji mu je dijagnosticiran godinu ranije. 

Oliver Dragojević

peticija

Zračna luka Split

Zračna luka Oliver Dragojević

Drago Pilsel

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter