hara li serijski silovatelj?

U mirnom gradiću u tjedan dana prijavljena četiri silovanja. Policija se proslavila priopćenjem da se žene ne trebaju osjećati nesigurno


Daniel Radman
10.08.2019.20:00
U mirnom gradiću u tjedan dana prijavljena četiri silovanja. Policija se proslavila priopćenjem da se žene ne trebaju osjećati nesigurno
Profimedia

sažeto

Policija nije donijela zaključak da je riječ o istom počinitelju, postoji mogućnost i da je riječ o nepovezanim slučajevima


Daniel Radman
10.08.2019.20:00

U mirnom švedskom gradići Uppsala koji broji 170.000 stanovnika, a poznat je kao sveučilišno središte, u samo nekoliko dana policija je dobila čak četiri prijave za silovanje. Dva su, na žalost, i počinjena tijekom vikenda, a u preostala dva navrata seksualni manijak nije uspio u svojoj namjeri.

Žene se ne bi trebale brinuti?

Svi nemili događaji počinjeni su tijekom noći, a žene su u tim trenucima hodale same. Policija za sada nije donosila zaključak da je riječ o istom počinitelju, postoji mogućnost i da je riječ o nepovezanim slučajevima.

Profimedia

Tek su poslali poruku upozorenja potencijalnim žrtvama. 'Žene u gradu se ne bi trebali brinuti', naglasili su, no ipak su poručili kako bi trebale hodati osvijetljenim ulicama te da se ne kreću same u manjim uličicama i parkovima jer 'policija ne može biti na svim mjestima'. Stoga su apelirali i na žene i na muškarce da 'promisle unaprijed'.

Aktivistice ogorčene na upozorenja

Slično upozorenje poslali su i početkom godine, a tada su naišli na burnu reakciju aktivistica. One pak tvrde da je riječ o strukturalnom problemu te da je ograničenje kretanja ženama ozbiljan problem i udarac na ljudske slobode i prava.

Ipak, u međuvremenu je stigla i dobra vijest, čini se da je otkriven jedan počinitelj. Za sada se zna da je riječ o 19-godišnjaku, a zbog interesa istrage policija nije odala druge informacije.

policija

silovanje

silovatelj

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter