VIDEO: Nije samo kod nas 'veselo'

U makedonskom parlamentu političari se polijevali vodom, osiguranje u zadnji trenutak spriječilo tučnjavu


Ana Lonjak
14.03.2018.21:40
U makedonskom parlamentu političari se polijevali vodom, osiguranje u zadnji trenutak spriječilo tučnjavu
Screenshot

sažeto

Nakon burnih događanja makedonski parlament je usvojio Zakon o upotrebi jezika te je albanski postao drugi službeni jezik u Makedoniji


Ana Lonjak
14.03.2018.21:40

Osiguranje makedonskog parlamenta danas je imalo pune ruke posla nakon što je Nikola Gruevski, bivši lider stranke VMRO-DPMNE i nekadašnji premijer te zemlje, prišao predsjedniku Sobranja Talatu Xhaferiju te ga polio vodom. U tom trenutku je Xhaferi proglasio pauzu te nastavio raspravljati s Gruevskim, a rasprava se toliko zakuhala da se činilo da će u svakom trenutku prerasti i u fizički obračun. Osiguranje je brzo reagiralo te je izbjegnuta tučnjava. 

Lider najutjecajnije oporbene VMRO-DPMNE Hristijan Mickovski napustio je sjednicu parlamenta na čijem dnevnom redu bilo treće čitanje Zakona o upotrebi jezika, koji predviđa uvođenje albanskog kao drugog službenog jezika u Makedoniji. 

Nakon burnih događanja makedonski parlament je, bez amandmanske rasprave, sa 64 glasa za, bez glasova protiv i uzdržanih usvojila Zakon o upotrebi jezika te je albanski postao drugi službeni jezik u Makedoniji.

Makedonija

parlament

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter