financirao je clinton, obamu...

U kući milijunaša u tri navrata su se predozirali 'gosti'. 'On je predator koji nema suosjećanje za ljudski život. I nakon smrti dvojice mladića nastavio je svoj put uništenja


Daniel Radman
18.09.2019.11:00
U kući milijunaša u tri navrata su se predozirali 'gosti'. 'On je predator koji nema suosjećanje za ljudski život. I nakon smrti dvojice mladića nastavio je svoj put uništenja
Profimedia / Ilustracija

sažeto

Ed Buck, donator Demokratske stranke, birao je ranjive mladiće koji su imali problema s ovisnošću i beskućništvom


Daniel Radman
18.09.2019.11:00

Još jedna neugodna epizoda pogodila je američku političku scenu, u Losa Angelesu je uhićen donator Demokratske stranke Ed Buck. Vijest bi bila kao i svaka druga da Buck nije zatvoren zato što su se tri mladića – u tri različita navrata – predozirala u njegovoj kući.

Buck nije optužen zbog ubojstava, već zbog posjedovanja i davanja droge te fizičkog napada. Posljedica je to zadnjeg slučaja, on se zbio 11. rujna. Za razliku od prethodna dva mladića, treći je uspio preživjeti.

Išao je putem uništenja

Tužiteljstvo je zatražilo jamčevinu od čak četiri milijuna dolara, smatraju da je to nužno zbog činjenice da su već dva mladića umrla u njegovom domu te da bi postoji opasnost da se tako nešto ponovi.

"Očito je da optuženik predator koji nije pokazao nikakvo suosjećanje za ljudski život. Njegov fetiš doveo je do smrti Gemmela Moorea, a poslije toga se Buck potpuno isto ponio i prema Timothyiju Deanu što je dovelo i do njegove prerane smrti. Šokantno je da je optuženi nastavio svoj put uništenja, umalo uzrokujući još jedan smrtni incident. Njegovo smrtonosno ponašanje nije prestalo."

Iskorištavao je ranjive mladiće

Buck se prethodno uspio izvući za spomenute slučajeve predoziranja dvojice mladića. Prema rekonstrukciji, bogataš je tamnoputim mladićima davao velike količine metamfetamina kako bi ispunio svoje seksualne fantazije. Kako stoji u optužnici, birao je ranjive mladiće koji su imali problema s ovisnošću i beskućništvom. Iz svoje pozicije moći, kaže optužba, Buck bi ih tjerao da uzmu velike količine droge koje su na koncu i dovele do dvije smrti.

U kući su mu našli igle, lule i seksualne igračke, a i fotografije mladića u 'kompromitiraćim situacijama' koje su tamo slikane. Ukoliko ga osude, prijeti mu maksimalna kazna od pet godina i osam mjeseci zatvora.

Inače, sam Buck se pokušao politički angažirati, bio je kandidat za vijeće Zapadnog Holywooda, no u tim krugovima daleko je bio poznatiji kao izdašni donator. Dao je tisuće dolara za kampanju Demokratske stranke, Hillary Clinton i Baracka Obame, ali i udrugama za prava životinja.

politika

predoziranje

milijunaš

donator

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter