Jeza na Mediteranu

U kovčegu na dnu jezera pronađeno tijelo šestogodišnje djevojčice, žrtve serijskog ubojice sa Cipra


100posto
13.06.2019.12:20
U kovčegu na dnu jezera pronađeno tijelo šestogodišnje djevojčice, žrtve serijskog ubojice sa Cipra
Ilustracija

sažeto

Umirovljeni vojni časnik Nicos Metaxas ubio je pet žena i dvije djevojčice, no policija se boji da bi broj žrtava mogao biti i veći 


100posto
13.06.2019.12:20

Ciparska je policija pronašla truplo filipinske djevojčice, sedme žrtve ciparskog serijskog ubojice Nicosa Metaxasa (35). Tijelo malene šestogodišnjakinje u poodmaklom stanju raspadanja nađeno je u betoniranom kovčegu na dnu akumulacijskog jezera. Uhićeni vojni časnik 18. travnja priznao je svoje zločine, odnosno da je ubio četiri Filipinca među kojima ženu i njenu kći čije je tijelo nedavno pronađeno. Ubio je i Rumunjku i njezinu kći te još jednu ženu za koju se pretpostavlja da se iz Nepala.

Stravičan zločin

Metaxas je tako postao prvi serijski ubojica u povijesti Cipra. Njegovi su zločini otkriveni slučajno, kada je nakon obilnih kiša iz obližnjeg rudarskog okna isplivalo žensko truplo. Truplo su pronašli turisti, a leš je identificiran kao 38-godišnja Filipinka Mary Rose Tiburcio.

Nakon toga pronađeno je još šest trupala, no sumnja se da je Metaxas ubio najmanje 30 ljudi. Policija smatra da je tijelo pronađeno u srijedu Sierra-Graze, šestogodišnja kći prve žrtve Mary Rose Tiburcio. Majka i kći vodile su se nestalima od svibnja 2018.

Udruge za ljudska prava kritiziraju Cipar zbog traljavosti policijske istrage kao i zbog tretmana koji u zemlji imaju radnici iz Azije koji na Cipru rade kao posluga ili na poljima. I sam predsjednik priznao je brojne propuste u istrazi, a negodovanje javnosti dovelo je do toga da ravnatelj policije bude razriješen, a ministar pravosuđa sam je dao ostavku.

Žrtve upoznavao na internetu 

Policija je ubojici uspjela ući u trag prateći privatne poruke prve žrtve, Mary Rose Tiburcio na jednoj društvenoj mreži za upoznavanje. Dopisivala se s Metaxasom i tako su mu uspjeli ući u trag jer je i druge svoje žrtve mamio preko istog servisa.

Njeno tijelo je pronađeno prvo u rudarskom oknu. Bilo je golo, vezano i umotano u bijelu plahtu te bačeno u rudarsko okno. Sam Metaxas priznao je da je online komunicirao s najmanje 30 žena. Mnogima od njih se ne može ući u trag jer vlasti ne znaju jesu li napustile zemlju ili su pod zemljom.

Stanovnici Cipra su u šoku, a u tijeku je potraga za trećim koferom za kojeg je Metaxas rekao da se nalazi u jezeru.

serijski ubojica

cipar

Nicos Metaxas

newsletter

Prijavite se na Newsletter