NETKO SE ZAIGRAO

U cvjetnjaku ispred parlamenta niknula marihuana. Policija kaže da ovo nije prvi ovakav slučaj


100posto
13.07.2019.12:00
U cvjetnjaku ispred parlamenta niknula marihuana. Policija kaže da ovo nije prvi ovakav slučaj
Reuters

sažeto

Šef policije kazao je da ne zna jesu li pronađene biljke marihuana ili obična konoplja te dodao kako to neće niti provjeravati jer se ne radi o kaznenom djelu


100posto
13.07.2019.12:00

Tridesetak stabljika kanabisa pronađeno je u cvjetnjaku ispred Parlamenta savezne američke države Vermont, u glavnom gradu Montpellieru. Kanabis su uočili posjetioci koji su sve odmah prijavili policiji. 

Šef policije Matthew Romei kazao je da ne zna jesu li pronađene biljke marihuana ili obična konoplja te dodao kako to neće niti provjeravati jer se ne radi o kaznenom djelu. Romei je također kazao da su policajci i prethodnih godina nalazili te biljke ispred parlamenta.

Starijima od 21 dozvoljeno posjedovanje do 30 grama marihuane

Vermont je prva američka država koja je legalizirala marihuanu u rekreativne svrhe 2018. godine, a medicinsku marihuanu legalizirali su 2004. godine. Prema zakonu u Vermontu, prodaja i javna potrošnja marihuane su zabranjeni.

U Vermontu je osobama koje su starije od 21 godinu dozvoljeno posjedovanje do 30 grama marihuane za osobnu upotrebu, a poljoprivrednici je mogu slobodno saditi.

Marihuana

parlament

cvjetnjak

Vermont

newsletter

Prijavite se na Newsletter