KOŠTAJU PUNO MANJE OD ORIGINALA

Tvornica proizvodila lažnjake skupocjenih talijanskih automobila. Cijena svakog od njih? Prava sitnica


100posto
17.07.2019.14:00
Tvornica proizvodila lažnjake skupocjenih talijanskih automobila. Cijena svakog od njih? Prava sitnica
Profimedia

sažeto

Ferrarije i Lamborghinije su prodavali putem društvenih mreža, a policija ne otkriva kakvi su se dijelovi ugrađivali u vozila


100posto
17.07.2019.14:00

Policija u Brazilu zatvorila je tajnu tvornicu automobila koja je proizvodila lažne Ferrarije i Lamborghinije te uhitila vlasnike, oca i sina koji su stajali iza cijele operacije.

Ferrarije i Lamborghinije su prodavali putem društvenih mreža po cijeni između 45 i 60 tisuća dolara, a radi se o ciframa koje su puno manje od stvarne vrijednosti tih automobila.

Zaplijenjeno osam gotovo dovršenih vozila

Policija nije otkrila kakvi su se dijelovi ugrađivali u vozila, no objavili su fotografije karoserija i logotipa poznatih talijanskih automobilističkih brendova.

U policijskoj akciji zaplijenjeno je osam gotovo dovršenih vozila, a istragom će se utvrditi koliko ih je točno napravljeno.

I prije otkrivali lažne tvornice Ferrarija i Lamborghinija

Prije dvije godine španjolska policija našla se u istoj situaciji nakon što su otkrili tvornicu lažnih Ferrarija i Lamborghinija koji se izrađivali od rabljenih Toyota, Peugeota i Fordova.

Na Toyote, koje su najčešće koristili za izradu lažnjaka, stavljali su karoserije popularnih talijanskih automobilističkih brendova, a lažne automobile također su prodavali preko interneta. Policija je u tvornici pronašla 14 automobila, od kojih su četiri lažna Ferrarija bila spremna za prodaju.

policija

Brazil

Ferrari

Lamborghini

lažnjaci

newsletter

Prijavite se na Newsletter