I životinje pate zbog vatrene stihije

Tugu na licu ove ozlijeđene lije razumjet će svi koji su stradali u požaru


Valerija Bebek
26.07.2017.13:50
Tugu na licu ove ozlijeđene lije razumjet će svi koji su stradali u požaru
Jagoda Mihanović

sažeto

Fotografije životinje nastale su na polju pored Mravinaca u okolici Splita i Solina


Valerija Bebek
26.07.2017.13:50

"Ostavila sam auto na putu i otišla preko nasipa da vidim do kuda je gorjelo i ugledam lisicu među maslinama. Došla pored puta i sjela, tužna, zbunjena, izgubljena... ", napisala je Jagoda Mihanović na svom Facebook profilu uz fotografije lisice koju je snimila na zgarištu. Fotografije su nastale u okolici Splita, točnije u polju ispred Mravinaca prema Karepovcu. Susret se dogodio u ponedjeljak. Životinja je raščupana i neuhranjena te je zabrinula autoricu fotografija, odlučila je da ju mora fotografirati i podijeliti i ovu stranu požara koji su opustošili Dalmaciju.

"Polako sam se vratila do auta po fotoaparat nadajući se da neće otići daleko dok se vratim. Dočekala me sjedeći. Gleda me kao da pita. Ne boji se, sigurno nisam izgledala tako opasno nakon onog paklenog plamena koji je poharao ovuda. Gledale smo se neko vrijeme onda je polako, šepajući otišla", kazala je Jagoda. njezina objava dirnula je mnoge.

Samo neki od brojnih komentara koje je dobila na svoj album:
"Ovo je slikovni prikaz "uništenja staništa" divljih životinja."
"A jadna životinja izgleda mi mršavo i preplašeno di će sad nema ni zelenila ni ništa pa normalno da će se spuštati u grad i njima nije lako."
A Jadna. . Možda je izgubila mlade . Koliko je tek raznih raznih vrsta životinja izgorjelo u tom požaru zbog nečije zloće i nemara?"

Facebook

životinje

požar u Splitu

Dalmacija

šuma

lisica

Jagoda Mihanović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter