MILIJARDER PEDOFIL

Trumpov i Clintonov prijatelj uhićen s optužbom da je prodavao djecu za seks


Mia Peretić
07.07.2019.13:00
Trumpov i Clintonov prijatelj uhićen s optužbom da je prodavao djecu za seks
Screenshot / Youtube

sažeto

Epstein je registrirani seksualni nasilnik, a na sudu bi se trebao pojaviti u ponedjeljak


Mia Peretić
07.07.2019.13:00

Američki milijarder i registrirani seksualni napasnik Jeffrey Epstein uhićen je zbog optužbi za trgovinu djecom radi pružanja seksualnih usluga.

Milijarder je pritvoren zbog dela počinjenih 2002. i 2005. godine, a uhićen je jučer na njujorškom aerodromu, na povratku iz Pariza, piše New York Times. 

Epstein je već 2008. godine osuđen zbog seksualnog zlostavljanja djece, a na sudu je sklopio dogovor o priznanju krivice, te je umjesto doživotne kazne zatvora kažnjen s 13 mjeseci zatvora, financijskom naknadom žrtvama i ulaskom u registar seksualnih napasnika.

Neke žrtve su progovorile

Neimenovani policijski službenik naveo je kako je Epstein osumnjičien da je djeci plaćao za navodnu masažu, a zapravo ih je seksualno iskorištavao. Onda bi, kaže izvor, od tih maloljetnih osoba tražio da mu dovedu svoje prijatelje kojima bi također plaćao za seksualne usluge.

Neke milijarderove žrtve, a procjenjuje se da ih je bilo najmanje 40, bile su mlađe od 14 godina, a nedozvoljene radnje događale su se u njegovim kućama u New Yorku i na Floridi.

Epstein, nekad čelnik investicijskog fonda, politički je dobro umrežen. Tako se u medijima ističe njegovo prijateljevanje s bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom, britanskim princem Andrewom i američkim predsjednikom Donaldom Trumpom. Pred sucem bi se trebao pojaviti u ponedjeljak u New Yorku.

politika

pedofilija

uhićenje

milijarder

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter