video: Donalde, ne diraj mi koljena

Trump se malo previše opustio, finski predsjednik herojski je podnio njegovu presicu i neprimjereno pipkanje, pa postao viralni hit


Mia Peretić
04.10.2019.10:30
Trump se malo previše opustio, finski predsjednik herojski je podnio njegovu presicu i neprimjereno pipkanje, pa postao viralni hit
Reuters

sažeto

"Finska je sretna zemlja", rekao je Trump s rukom na Niinistövom koljenu


Mia Peretić
04.10.2019.10:30

Američki mediji odaju počast finskom predsjedniku Sauliju Niinistöu, koji je stoički izdržao tiskovnu konferenciju s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i njegovim izljevima gnjeva zbog pitanja o opozivu i telefonskim pozivima ukrajinskom predsjedniku.

Muke po nepredvidivom Trumpu

Finski je predsjednik vjerojatno računao na Trumpovu nepredvidivost, te je bio dobro upućen da s njime morate biti spremni na koješta, no njegova reakcija na iznenadan kontakt Donaldove ruke i njegovog koljena zaista je neprocjenjiva.

Naime, kada je američki predsjednik odgovarao na novinarsko pitanje što bi SAD mogle naučiti od Finske, ocijenjene najsretnijom državom već drugu godinu za redom, odjednom je dobio poriv potapšati ga po koljenu. 

"Finska je sretna zemlja", rekao je Trump s rukom na Niinistövom koljenu. 

Niinistö je na to, iznenađen, instiktivno reagirao i odmahnuo rukom kako bi svom kolegi dao do znanja da takva vrsta ležernosti ipak nije dopuštena.

Finski je predsjednik, piše CBS, tijekom čitave pressice zapravo pokazao zavidnu dozu strpljenja za Trumpove osvrte na skandal s opozivom, zbog kojeg koristi svaku priliku da na pasja kola izvrijeđa predsjednicu Zastupničkog doma Kongresa i zastupnika Adama Schiffa.

"Riješite se Pelosi i sumnjivog Schiffa. Finska je sretna zemlja i on je sretan vođa".

Usporedili ga s likom iz popularne američke serije The Office

No, mediji su uočili da finskom predsjedniku zaista nije bilo jednostavno s obzirom da su uhvatili njegove izraze lica tijekom Trumpovih monologa. Neki su ga odmah usporedili s Jimom, poznatim likom iz američke serije Office, poznatim po zbunjenim pogledima u kameru nakon što se nađe u bizarnoj situaciji sa svojim ludim šefom, a neki su jednostavno komentirali njegov pogled nevjerice koji kao da govori 'Što se dovraga ovdje događa?'.

Trump

dodirivanje

finski predsjednik

pressica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter