Nepismen, ali zabavan

Trump kaže da je britanska kraljica s njim partijala ko' nikad, a pohvalio se da je razgovaro i s princem kitova


Mia Mitrović
15.06.2019.18:00
Trump kaže da je britanska kraljica s njim partijala ko' nikad, a pohvalio se da je razgovaro i s princem kitova
REUTERS/Carlos Barria

sažeto

U skroz britanskom stilu, glasnogovornik Buckinghamske palače je kazao da Trumpovi komentari nisu nešto što bi trebalo komentirati


Mia Mitrović
15.06.2019.18:00

Trump se iz posjeta Ujedinjenom Kraljevstvu vratio raspoložen i pun dojmova. Medijima je po povratku kazao kako je njegov posjet nešto najzabavnije što se britanskoj kraljici Elizabeti dogodilo u posljednjih 25 godina, no nismo sigurni dijeli li kraljica njegov entuzijazam.

U posljednjih 25 godina kraljica je poženila unuke, dobila praunuke, obilježila zlatni i dijamantni jubilej, obišla sve kontinente i susrela se s gotovo svim drugim svjetskim vođama, ne samo Trumpom.

Kritizirali ga zbog zabave 

No, nije isključeno da je cirkus Trumpova posjeta zabavio vremešnu kraljicu i natjerao ju da barem na neko vrijeme pokuša zaboraviti na kaos koji je njenoj zemlji omogućio Brexit. S obzirom na to da ne može ništa učiniti u vezi toga, sigurno se rezignirano smijala Trumpovim britanskim ludorijama.

"Imamo odličan odnos, smijali smo se i zabavljali. Njezini ljudi kažu da se nije toliko zabavila u 25 godina. Tada sam bio kritiziran zbog toga zato što su rekli da se previše zabavljamo", kazao je Trump kada se telefonski javio u jednu emisiju svoje omiljene televizije Fox News.

U britanskom stilu

Tvitajući u četvrtak o svom posjetu Britaniji učinio je urnebesnu gramatičku grešku. Prilikom nabrajanja i hvalisanja s kim se sve susreo, umjesto Prince of Wales, napisao je Prince of Whales što na engleskom znači da se umjesto s princem od Walesa, susreo s princem kitova zbog čega ga je Twitter zajednica danima sprdala.

Trump i Melanija prošli su tjedan bili u posjetu 93-godišnjoj kraljici. U britanskom stilu, glasnogovornik Buckinghamske palače je kazao da Trumpovi komentari i ludorije nisu nešto što bi kraljevska obitelj trebala komentirati.Donald Trump

Elizabeta II

državnički posjet

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter