video: nekako nas ovo ne čudi

Trump osmislio suludi plan kako riješiti problem uragana, kada ga je na sastanku predložio stručnjacima, šokirali su se i pobjegli sa sastanka


100posto
26.08.2019.08:30
Trump osmislio suludi plan kako riješiti problem uragana, kada ga je na sastanku predložio stručnjacima, šokirali su se i pobjegli sa sastanka
Screenshot7YouTube

sažeto

Bijela kuća nije htjela komentirati ove priče


100posto
26.08.2019.08:30

Američki predsjednik Donald Trump opet je smislio uistinu neobičan plan, koji je moge šokirao. Naime, on je predložio da uragane gađaju nuklearnim bombama prije nego što oni dođu do SAD-a. Na sastanku o uraganima tako je Trump osmislio plan te prisutne stručnjake upitao bi li bilo moguće da se uragani gađaju atomskom bombom kako se ne bi do kraja formirali iznad oceana. 

Otišli sa sastanka

Getty Images

Ova poprilično luda ideja zbunila je stručnjake koji su sudjelovali na sastanku, koji su u jednom trenutku i odlučili napustiti sastanak. No, ovu suludu ideju prvi je iznio znanstvenik koji je radio za američku vladu tijekom  mandata Dwighta Eisenhowera. On ju je prvi put ju u 1950-ima, a poslije se ona redovito pojavljivala, premda se znanstvenici slažu da to ne bi djelovalo i da nije izvedivo.

Bijela kuća šuti o ovome

Trump je još 2017. pitao treba li njegova administracija bombardirati uragane kako ne bi stigli do kopna. Predsjednik u tom razgovoru nije spominjao eventualnu upotrebu nuklearnih bombi. Bijela kuća nije htjela komentirati ove priče. 

Sjedinjene Države redovito stradavaju od uragana. Godine 2017. uragan Harvey je bio najrazorniji koji je u zadnjih 12 godina zahvatio američki teritorij. Nakon toga je američku istočnu obalu pogodio niz katastrofalnih oluja u kojima su poginule tisuće ljudi i pričinjena šteta koja se procjenjuje na stotine milijarda dolara. 

Trump

uragani

nuklearne bombe

newsletter

Prijavite se na Newsletter