PRONAŠAO JE KRIVCE

Trump je širio teorije zavjere o Baracku Obami, protukandidatima u predsjedničkoj kampanji, a sada ima jednu i o smrti milijardera pedofila


100posto
12.08.2019.10:00
Trump je širio teorije zavjere o Baracku Obami, protukandidatima u predsjedničkoj kampanji, a sada ima jednu i o smrti milijardera pedofila
Reuters

sažeto

Trump je podijelio video konzervativca i komičara koji, bez konkretnih dokaza, tvrdi da su Bill i Hillary Clinton odgovorni za Epsteinovu smrt


100posto
12.08.2019.10:00

Nakon smrti američkog milijardera pedofila Jeffreyja Epsteina, koja je uslijedila dan nakon što su javno objavljene stotine stranica sudskih dokumenata u kojima se iznose nove optužbe protiv njega i njegovih bogatih i slavnih prijatelja i poznanika, pojavile su se brojne teorije zavjere.

Američki predsjednik Donald Trump, koji se svojevremeno družio s Epsteinom, jednu je podijelio na svom Twitter profilu. Trump je podijelio video konzervativca i komičara Terrencea Williamsa koji, bez konkretnih dokaza, tvrdi da su Bill i Hillary Clinton odgovorni za Epsteinovu smrt.

Komičar iznio krivu tvrdnju

Williams je u videu kazao i da je Epstein počinio samoubojstvo iako je bio pod 24-satnim nadzorom nakon prvog pokušaja samoubojstva, no to nije točno jer su mjere nadzora ukinute tjedan dana prije smrti njegove.

Profimedia

Angel Ureña, glasnogovornica bivšeg američkog predsjednika Clintona, kazala je kako je Tweet koji je Trump objavio ridikulozan i neistinit. Trumpov Tweet objavljen je samo sat vremena nakon što je senator Floride Marco Rubio upozorio na opasnost od širenja teorija zavjere o Epsteinovom smrti.

Širio teorije zavjere o protukandidatima

Ovo nije prvi puta da Trump promovira teorije zavjere. U svojoj kampanji za predsjednika Trump je tvrdio da je Barack Obama rođen u Keniji , a ne u Sjedinjenim Američkim Državama, te da uopće nije Amerikanac, iako je Obama objavio rodni list kojim je demantirao njegove tvrdnje.

Trump je tijekom kampanje širio i teorije zavjere o svom protukandidatu Tedu Cruzu čijeg je oca povezivao s ubojstvom Johna F. Kennedyja, a tvrdio je i da je više milijuna Amerikanaca ilegalno glasalo na izborima 2016. godine.

Kellyanne Conway, savjetnica Trumpa, stala je u obranu predsjednika te kazala kako on želi da se istraži apsolutno sve kako bi se rasvijetlila Epsteinova smrt.

Donald Trump

smrt

twitter

Jeffrey Epstein

newsletter

Prijavite se na Newsletter