KAO DA SU NAJBOLJI PRIJATELJI

Trump je obasipao Kim Jong-una hvalospjevima, a sjevernokorejski lider sada mu je uzvratio istom mjerom


100posto
23.06.2019.13:00
Trump je obasipao Kim Jong-una hvalospjevima, a sjevernokorejski lider sada mu je uzvratio istom mjerom
Profimedia

sažeto

Sjevernokorejski čelnik dobio je pismo američkog predsjednika za koje je ustvrdio da je "odlično"


100posto
23.06.2019.13:00

Korejska središnja novinska agencija KCNA izvijestila je da je Kim Jong-un dobio osobno pismo od američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Sjevernokorejski lider ustvrdio je da je pismo "odlično" te je pohvalio Trumpovu "izvanrednu hrabrost". Kim Jong-un je također kazao da će "ozbiljno razmotriti" sadržaj pisma.

Vijest o Trumpovom pismu stiže dva tjedna nakon što mu je Kim Jong-un poslao, kako je američki predsjednik tada komentirao, "vrlo toplo" pismo. Trump tada nije otkrio što piše u pismu ali je kazao kako cijeni taj čin Kim Jong-una.

Reuters

U pitanju pregovori o denuklearizaciji Korejskog poluotoka?

Pretpostavlja se kako se pisma odnose na pregovore Amerike i Sjeverne Koreje o denuklearizaciji Korejskog poluotoka. Kim Jong-un i Trup su se dva puta sastali kako bi razgovarali o toj temi.

Iako nisu uspjeli postići sporazum o denuklearizaciji, Trump je tada ustvrdio da je Kim "dobar lik", ali da je tražio nešto oko čega se nikako nismo mogli složiti.

Prema ovotjednoj izjavi jednog američkog dužnosnika, Amerika nema preduvjete za nove razgovore s Kim Jong-unom, ali da će napredak u pregovorima zahtijevati značajne korake Sjeverne Koreje kako bi se napustio program nuklearnog naoružanja.

Donald Trump

Sjeverna Koreja

Amerika

Kim Jong-un

denuklearizacija

newsletter

Prijavite se na Newsletter