Summit u Hanoiju

Dok Trump i Kim Jong-un očijukaju u Vijetnamu, Trumpov bivši odvjetnik otkriva Kongresu sav prljavi veš Bijele kuće


Mia Mitrović
27.02.2019.20:00
Dok Trump i Kim Jong-un očijukaju u Vijetnamu, Trumpov bivši odvjetnik otkriva Kongresu sav prljavi veš Bijele kuće
REUTERS/Leah Millis

Mia Mitrović
27.02.2019.20:00

Američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski diktator Kim Jong-un po drugi puta su se povijesno rukovali. U početku susreta Kim je bio prilično sumnjičav i oprezan prema Trumpu, no vrlo ga je brzo opustila Trumpova benevolentnost. Sjevernokorejski se diktator, očito je, jako sviđa američkom predsjedniku što je sve vrijeme susreta pokazao svojom mimikom i gestama.

Dobar provod

Trump je Kimu rekao da njegova zemlja ima ogroman ekonomski potencijal i da je pred Kimom 'velika budućnost' jer je on 'veliki vođa' što tehnički nije točno jer je to nadimak njegova djeda Kima Il-sunga, dok je Jong dobio nadimak 'izuzetni vođa'.

Reuters

Trump i Kim zajedno su večerali u ležernom tonu i otvorili razgovore o brojnim temama koji će se finalizirati u četvrtak. Današnji je dan rezerviran za opuštene razgovore i druženja dvojice dužnosnika.

Istovremeno, kod kuće u SAD-u sve američke televizije uživo prenose svjedočenje pred Trumpova bivšeg odvjetnika Michaela Cohena koji ej pred Kongresom odlučio otvoriti dušu i razotkriti sve najmračnije tajne američkog predsjednika.

Prljavi veš

Kongresnici su Cohena rešetali pitanjima, a on im je na sve spremno odgovarao. Govorio je i o financiranju kampanje, vezama s Rusijom, predizbornim isplatama brojnim ženama s kojima je Trump spavao. Kazao je da je Trump unaprijed znao da će Wikileaks objaviti emailove koji su Hillary Clinton koštali mandata.

"Svima onima koji poput mene misle slijepo slijediti predsjednika Trumpa kao ja, poručujem da to ne čine jer će proći kao ja. Htio sam raditi z njega, slijediti ga i sve sam izgubio. Prije toga imao sam divan život, divnu obitelj i sve sam izgubio. Donald Trump je rasist i prevarant", rekao je Cohen u uvodnom izlaganju

Donald Trump

Kim Jong-un

Kongres

michael cohen

summit u Vijetnamu

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter