Deatalji pokolja u Novom Sadu

Trostruki ubojica pomno je planirao svoj zločin, a od policije se tri dana skrivao na neobičnom mjestu


Mia Mitrović
29.05.2019.11:15
Trostruki ubojica pomno je planirao svoj zločin, a od policije se tri dana skrivao na neobičnom mjestu
iStock (ilustracija)

sažeto

U petak je u Srbiji uhićen Goran Janković koji je suprugu i punce macolom zatukao pred sinovima 


Mia Mitrović
29.05.2019.11:15

Nakon trodnevne potrage trostruki ubojica i obiteljski nasilnik Goran Janković u ponedjeljak je uhićen u Novom Sadu. Sumnjiči ga se da je u petak u ranim jutarnjim satima macolom zatukao suprugu Mirjanu i njene roditelje, a sve su gledala dvojica njegovih sinova, trogodišnjak i desetogodišnjak.

Osumnjičeni je svoj zločin pomno isplanirao, zaključili su na osnovu tragova istražitelji. U kuću Mirjaninih roditelja u novosadskom naselju Telep Janković je tog kobnog petaka došao s jednim jedinim ciljem, da ih sve troje liši života.

Zločin isplanirao u kafiću

Prije stravičnog zločina, svratio je u kafić te popio nekoliko pića. Oko pet ujutro vratio se iz kafića, spakirao ruksak s čistim stvarima i hranom, uzeo čekić iz radione i automobilom se odvezao do kuće Mirjaninih roditelja, ispričao je izvor iz policije Blicu.

"Odlučio sam da iskalim bes na njoj", kazao je monstrum navodno policiji na saslušanju.

Čim je ušao u kuću obitelji Pajić, Goran je počeo vikati. Najprije je nasrnuo na punca Branislava jer je kao korpulentan čovjek jedini mogao spriječiti zločin. Savladao ga je s nekoliko udaraca u glavu, a Mirjana ga je pokušavala spriječiti. Kada je Branislav više nije pokazivao znakove života, obrušio se na Mirjanu koju je krvnički izudarao.

"Jesi li sad zadovoljan zete", uzviknula je punica Nada koju je potom macolom utukao na kućnom pragu i pobjegao.

Sve je pomno planirao 

Nakon krvavog pira, sjeo je u automobil i uputio se prema Dunavu kako bi zavarao trag. Ostavio ga je pokraj jedne tvrtke i nastavio dalje pješice. U automobilu nije pronađen pribor za hitnu pomoć što je istražiteljima pokazalo da ubojica nema suicidalne namjere.

U nedjelju oko 23 sata jedna Novosađanka dojavila je policiji da je vidjela osumnjičenog u blizini Bulevara cara Lazara, a ujutro se policiji i javio vlasnik jednog broda na Dunavu te im rekao da ima nekoga na plovilu.

Janković je uhićen u svega nekoliko minuta iako je pokušao pobjeći s broda. U maricu ga je ubacilo deset policajaca. Sumnje da je svoj zločin planirao potkrepljuju i činjenice da se oprao od krvi, presvukao u čistu odjeću i da su na brodu pronađeni ostaci hrane i grickalica.

Podsjetimo, u petak u jutarnjim Goran Janković (37) macolom je ubio suprugu Mirjanu Janković, njenog oca Branislava i majku Nadu Pajić. Sve su to gledali njegovi sinovi, a kada je krvavi pir pomahnitalog oca završio, njegov je stariji sin, 10-godišnjak pozvao svog ujaka Mladena Pajića, pišu srpski mediji.

Mirjana je Gorana inače pokušala ostaviti već dva puta jer ju je zbog ljubomore često premlaćivao. Zbog obiteljskog nasilja prijavila ga je 11. svibnja pa mu je izrečena mjera zabrane približavanja do 12. lipnja. Mirjana se zbog toga s djecom preselila roditeljima u obiteljsku kuću u novosadskom naselju Telep gdje je Goran upao u petak u ranim jutarnjim satima i sve troje ih ubio.

obiteljsko nasilje

Novi Sad

Macola

Goran Janković

trostruko ubojstvo

nasilje nad žen

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter