tušek nastavio crni niz

Troje HDZ-ovih zastupnika iz ovog saziva Sabora sudionici su ozbiljnih nesreća: Jesu li opasniji po građane svojim lošim odlukama ili ponašanjem za volanom?


Daniel Radman
06.05.2019.18:00
Troje HDZ-ovih zastupnika iz ovog saziva Sabora sudionici su ozbiljnih nesreća: Jesu li opasniji po građane svojim lošim odlukama ili ponašanjem za volanom?
Ilustracija / Goran Mehkek / CROPIX

sažeto

 Tušek je sudjelovao i u strašnoj prometnoj nesreći prije tri godine u kojoj su poginula dva mladića


Daniel Radman
06.05.2019.18:00

Žarko Tušek, saborski zastupnik HDZ-a, danas je skrivio prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđena desetogodišnja djevojčica. Da stvari bude gore, Tušek ju je svojim automobilom udario na pješačkom prijelazu, no, srećom, prema prvim vijestima ozljede su lakše.

Inače, Tušek je sudjelovao i u strašnoj prometnoj nesreći prije tri godine. Tada nije bio kriv, automobil koji se kretao iz suprotnog pravca prešao je u njegovu traku i direktno udario u njegov. Prema tadašnjim izvješćima, spasili ga zračni jastuci, no na žalost, dvojica mladića koji su bili u drugom automobilu smrtno su stradali.

Pretjecao traktor i uzrokovao frontalni sudar

Damjan Tadic / CROPIX

Recentni slučaj ministrice Gabrijele Žalac, koja je također skrivila prometnu u kojoj je ozlijeđeno dijete, kao i ovaj aktualni Tušekov, nije ugodan za vladajuću stranku. Opet su se našli pod povećalom, pa oni kojima HDZ nije ni malo drag već postavljaju pitanja: jesu li opasniji po građane svojim lošim vladanjem ili ponašanjem na cesti?

O lošem vladanju nekom drugom prilikom, sad ćemo se podsjetiti najpoznatijih slučajeva u kojima su se bili sudionici nesreća u prometu.

Franjo Lucić, aktualni HDZ-ov zastupnik, ove je godine imao tek blaži prekršaj, uhvatili su ga s 0,54 promila, no 2006. godine je – tad je bio gradonačelnik Pleternice – skrivio prometnu u kojoj je 22-godišnja djevojka prošla s frakturom lubanje, lakta i kosti lica. Lucić se vraćao s proslave, pretjecao je traktor i frontalno naletio na automobil koji je vozila ozlijeđena djevojka.

Lički HDZ-ovac čeka suđenje 

Srdjan Vrancic / CROPIX

U ovom sazivu Sabora među HDZ-ovcima je sjedio i Marijan Kustić. Široj javnosti bio je donedavno poznatiji kao dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, a ove godine ga je HDZ gurnuo u vatru kao šefa ličko-senjskog ogranka stranke kako bi s vlasti maknuo župana Darka Milinovića.

No, Kustić iza sebe ima i neugodnu epizodu za volanom: u blizini Vukovara lani je izazvao prometnu nesreću. Na raskrižju je oduzeo prednost drugom vozilu, a nakon sudara teže su ozljeđeni njegov suvozač (inače savjetnik predsjednice Tomislav Madžar) te suvozač u automobilu u kojeg se Kustić zabio.

Zbog toga je Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru podiglo optužnicu protiv Kustića, pa mu sad predstoji dokazivanje nevinosti pred sudom. Kustić je prošlog mjeseca podnio ostavku na svoju saborsku dužnost, ali ne zbog predstojećeg sudskog postupka već 'viška obveza'.

HDZ

prometna nesreća

Gabrijela Žalac

Franjo Lucić

Marijan Kustić

Žarko Tušek

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter