foto: možda im fali druženje

Tri 'junaka' hrvatske politike su uvrijeđena jer ih nisu pozvali na svečanost NATO-a. Jedan od njih je sada u Remetincu


Mia Peretić
08.04.2019.16:00
Tri 'junaka' hrvatske politike su uvrijeđena jer ih nisu pozvali na svečanost NATO-a. Jedan od njih je sada u Remetincu
Davor Pongracic / CROPIX

sažeto

Sanader, Bebić i Mesić čak su bili i sarkastični u svom pismu...


Mia Peretić
08.04.2019.16:00

Kad god pomislimo da je situacija u hrvatskoj politici suviše apsurdna, dogodi se nešto novo što još malo podigne letvicu. Koliko visoko ta letvica može ići, još nismo spoznali, a s obzirom na pismo koje su aktualnom državnom vrhu uputili Stjepan Mesić, Luka Bebić i Ivo Sanader, čini se da je samo nebo granica.

Naime, bivši predsjednici Republike, Sabora i Vlade, otvorenim su pismom upućenim predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću i premijeru Andreju Plenkoviću izrazili kritiku jer nisu pozvani na svečano obilježavanje 10. obljetnice članstva Hrvatske u NATO savezu. 

Cropix

Uvrijeđeni i povrijeđeni

Pismo, potpisano na zanimljiv datum 4. travnja, kada je, između ostalog, bivši premijer Ivo Sanader završio na odsluženju zatvorske kazne u Remetincu, zajedničkim je snagama sklepao navedeni trojac, a u njemu na sarkastičan način izražavaju uvrijeđenost jer su ostali izostavljeni i zaboravljeni.

"Kakav veliki uspjeh Republike Hrvatske, i to, kako vidimo, bez državnog vrha. Što bi tek bilo da smo tada imali Predsjednika Republike, Hrvatskog sabora i Vlade RH?! Nadamo se da ni Vi, članovi aktualnog državnog vrha, nećete pasti makar i u privremeni zaborav ili, ne daj Bože, biti trajno ignorirani od vaših nasljednika", stoji u priopćenju.

Marko Todorov / CROPIX

Njihovo pismo prenosimo u cijelosti. 

"Nadamo se da ni Vi nećete pasti makar i u privremeni zaborav'

"Ovih dana, krajem ožujka 2019. godine, Republika Hrvatska na svečan je način proslavila, obilježila 10. obljetnicu članstva u NATO savezu.

Kako je u medijima objavljeno, državni vrh u toj je prigodi pozvao na svečanost mnoge zaslužne pojedince i predstavnike institucija koje su sudjelovale u procesu priprema za članstvo. Ta je gesta državnog vrha za svaku pohvalu.

Hrvatska je uspješno prešla zahtjevan i dug put do članstva u najvećem svjetskom sustavu globalne sigurnosti. To je ostvareno svega 10-ak godina nakon domovinskog rata. Bez sumnje, veliki uspjeh mlade hrvatske države.

Zemlja koja je još bila u fazi osnivanja i stabiliziranja temeljnih državnih institucija, tako brzo postaje članicom svjetskog sigurnosnog sustava - NATO saveza.

Kakav veliki uspjeh Republike Hrvatske, i to, kako vidimo, bez državnog vrha. Što bi tek bilo da smo tada imali Predsjednika Republike, Hrvatskog sabora i Vlade RH?!

Srdačno Vam čestitamo 10. obljetnicu članstva Hrvatske u NATO savezu.

Postajemo svakim danom zrelija, ozbiljnija i stabilnija država, s demokratskim kontinuitetom.

Nadamo se da ni Vi, članovi aktualnog državnog vrha, nećete pasti makar i u privremeni zaborav ili, ne daj Bože, biti trajno ignorirani od vaših nasljednika".

Bilo im je super kada su bili skupa, možda su to željeli proživjeti opet? Imamo fotke pa procijenite sami

Tko zna, možda se navedeni trojac osjetio pomalo nostalgično, prisjetivši se brojnih zajedničkih trenutaka dok su još 'žarili i palili' hrvatskom političkom scenom.

Poput druženja u loži zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta gdje je prigodnom svečanošću proslavljeno pristupanje Hrvatske NATO savezu...

Sinisa Sunara / Cropix

Ili dok su skupa prisustvovali podizanju zastave NATO-a ispred zgrade Ministarstva obrane...

Damjan Tadic / CROPIX

Možda su se sjetili ćaskanja uz šampanjac povodom Dana Državnosti 2009. godine...

Davor Pongracic / Cropix

Ili onog povodom konstituirajuće sjednice Hrvatskog Sabora 2008. godine?

Bruno Konjevic / CROPIX

Ivo Sanader

Stipe Mesić

luka bebić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter