VIDEO: NISU NI PRIMIJETILI DA BJEŽI

Trenutak nepažnje bio je dovoljan da osnivač najveće svjetske mreže prodaje droge preko interneta ispred nosa pobjegne pripadnicima obavještajne službe


100posto
21.08.2019.18:00
Trenutak nepažnje bio je dovoljan da osnivač najveće svjetske mreže prodaje droge preko interneta ispred nosa pobjegne pripadnicima obavještajne službe
Profimedia

sažeto

 Osnivač Telegrassa nonašalntno je odšetao obavještajcima ispred nosa tijekom deportacije u Izrael


100posto
21.08.2019.18:00

Amos Dov Silver, osnivač Telegrassa, najveće svjetske mreže prodaje droge preko interneta, pobjegao je pred nosom pripadnicima ukrajinske obavještajne službe SBU na kijevskom aerodromu Boryspil tijekom deportacije.

Takozvani kralj droge prošao je kroz kontrolu na aerodromu te mu je nakon toga s noge skinut uređaj za elektronski nadzor kretanja. Dok je čekao pripadnike SBU-a da prođu kroz kontrolu, iskoristio je njihovu pažnju i odšetao do duty free trgovine i nestao.

Ukrajinske vlasti na svoju ruku izvodile deportaciju

"Amos Dov Silver je pobjegao. Njegovo izručenje je bilo isključivoj u nadležnosti Ukrajinske sigurnosne službe, a oni o tome nisu informirali policiju, državnog odvjetnika niti bilo koju agenciju koja je obično uključena u takve procedure. Zato je ta stvar u njihovoj nadležnosti", navela je policija.

Odluka o njegovoj deportaciji donesena je 15. kolovoza iako ukrajinske vlasti nisu izvijestile izraelske kolege o tome i sami su je izvodili. Usprkos nevjerojatnom pokušaju bijega, strani mediji izvještavaju da je Silver ipak pronađen te deportiran u Izrael.

Tvrde da nije klasičan diler

Amos Dov Silver je osnivač najveće globalne distribucijske mreže droga preko interneta i ima dvojno državljanstvo, SAD i Izraela. Kritičari tvrde da osnivač Telegrassa nije klasičan diler, nego se bavi samo distribucijom kanabisa, za čiju se legalizaciju zalaže.

Uhićen je u Kijevu 15. ožujka ove godine na zahtjev Izraela. U svibnju je pušten iz pritvora i stavljen u kućni pritvor, a Ukrajinske vlasti su njegovo uhićenje proglasili najvećom uspješnom operacijom ukrajinske policije i službi iz inozemstva.

Ukrajina

Izrael

aerodrom

deportacija

obavještajna služba

Amos Dov Silver

newsletter

Prijavite se na Newsletter