Hrvati slušaju cajke, Srbi Thompsona

Toleriraju cajke, ali su poludili na Riblju Čorbu. Roditelji bijesni na profesoricu koja je djeci pustila legendarnu pjesmu iz osamdesetih


100posto
18.06.2019.10:10
Toleriraju cajke, ali su poludili na Riblju Čorbu. Roditelji bijesni na profesoricu koja je djeci pustila legendarnu pjesmu iz osamdesetih
Nikola Vilic / CROPIX /Ilustracija

sažeto

Skandal je nastao na izletu učenika osnovne škole iz Korenice zbog pjesme koju je profesorica pustila djeci


100posto
18.06.2019.10:10

Skandal potresa Liku nakon što se saznalo da je jedna profesorica Tjelesne i zdravstvene kulture navodno učenicima puštala pjesmu 'Jugoslavijo' u autobusu kojim su išli na školsku ekskurziju. Riječ je o učenicima iz Osnovne škole dr. Franjo Tuđman iz Korenice, piše lokalni portal Likaplus. Njima su to dojavili zgroženi roditelji koji su 'cinkali' profesoricu Lidiju Kovač, inače suprugu načelnika Općine Plitvička Jezera.

“Na svakom izletu u busu se sluša što kome padne na pamet od kojih 90 posto nisam čula. Od Thompsona do cajki koje se pjevaju svaki vikend u Korenici. Što sam ja puštala ne sjećam se, gotovo uvijek ono što traže djeca. Dotična pjesma se pojavila kad su ukucane 80-te i nije ni odsvirala do kraja. Nisam ljubitelj Jugoslavije jer mi je ubila oca, ali mi ne pada na pamet da vodim računa o tome što tko sluša. Nek’ ministarstvo da CD svakom voditelju ekskurzije pa nek’ se sluša ‘Zeko i potočić’ cijelim putem”, odgovorila je profesorica Kovač.

Roditelji su je prijavili anonimno, jer ipak ne žele doći u nemilost načelnika. Pjesma koja je mladim Ličanima zagadila uši je poznata i kao 'Od Vardara pa do Triglava'. Koliko se može shvatiti iz teksta, problem nisu spomenute cajke, nego baš ta pjesma iz osamdesetih benda Riblja čorba. 

Hrvati slušaju cajke, Srbi Thompsona

Željko Hajdinjak/Cropix

Na potpitanje, je li ona najavila pjesmu na razglas odgovorila je: "Gospodine, rekla sam što sam imala. Srpska djeca pjevaju Thompsona, hrvatska cajke. Tko hoće nek' se bori protiv toga, ja nemam namjeru." Za komentar Likaplus pitala je i vozača autobusa V.M. koji je potvrdio isto što i sama profesorica, da je pjesma puštena.

"Prvo su unijeli u autobus neki razglas-kutiju, koja je tako treštala puštajući neprimjerene pjesme, da sam se bojao da će puknuti stakla na autobusima. Kada im je “crkla” ta razglasna kutija , tada je prof. Lidija Kovač puštala preko mikrofona i razglasa autobusa pjesme koje je birala sa svojeg mobitela. Tako je pustila preko razglasa i, kako je ona rekla, 'himnu Jugoslavije' i rekla da tu pjesmu posvećuje vozaču i prof. Radmili Stojanović. Ja sam je samo onako pogledao i mislim da joj je bilo jasno što mislim o njezinu ponašanju”, kazao je vozač autobusa.

Jugoslavija

Lika

profesorica

Riblja čorba

newsletter

Prijavite se na Newsletter