sud mu blokirao svu imovinu

Todorić: Ovo je moja pobjeda, sad se vidi da su moji računi prazni, a Ramljak izvlači stotine milijuna iz Agrokora


Ružica Matić
27.12.2017.09:00
Todorić: Ovo je moja pobjeda, sad se vidi da su moji računi prazni, a Ramljak izvlači stotine milijuna iz Agrokora
ivicatodoric.hr

sažeto

Nakon desetljeća vođenja i stvaranja najveće privatne kompanije moja je imovina javna - četvrtina kuće u kojoj inače žive četiri obitelji, nekoliko poljoprivrednih zemljišta i prazni bankovni računi, napisao je Ivica Todorić na blogu


Ružica Matić
27.12.2017.09:00

Odluku Županijskog suda na zahtjev Ante Ramljaka smatram svojom velikom pobjedom!“, napisao je na blogu Ivica Todorić nakon što mu je Županijski sud u Zagrebu blokirao cjelokupnu imovinu.
„Svi oni koji su o meni mjesecima govorili laži o navodnim pronevjerama milijardi kuna sada mogu lako utvrditi i moju imovinu, i načine njezina stjecanja, ali i sve transakcije kojima me žele kriminalizirati. Odluka Županijskog suda u Zagrebu da prihvati odštetni zahtjev Ante Ramljaka u iznosu od 1,6 milijardi kuna koje, zbog navodne štete Agrokoru, potražuje od mene i mojih suradnika samo je još jedan dokaz o tome da sam cijelo vrijeme govorio istinu i iznosio točne podatke.

Nikada iz Agrokora nisam otuđio niti jedan jedini euro, sav novac utrošen je isključivo za razvoj i poslovanje Agrokora. Odluka Županijskog suda o blokadi moje imovine najbolje pokazuje i čime točno raspolažem - nakon desetljeća vođenja i stvaranja najveće privatne kompanije moja je imovina javna - četvrtina kuće u kojoj inače žive četiri obitelji, nekoliko poljoprivrednih zemljišta i prazni bankovni računi.

Za to vrijeme Ramljak i kompanija iz otetog Agrokora izvlače stotine milijuna kojima plaćaju isljednike i financijske forenzičare, odnosno plaćaju svoje pouzdane partnere. Neka već jednom netko zatraži da se točno utvrdi gdje je taj silni novac! Naravno, utvrdit će da je svaki cent utrošen za rast Agrokora. Niti jedan jedini euro nije završio na mojim privatnim računima. Odštetni zahtjev i odluka Županijskog suda u Zagrebu tako je, ustvari, moja velika pobjeda jer je vrlo lako utvrditi tijek novca i dokazati da se radi o samo još jednoj predstavi za javnost u režiji Ante Ramljaka i Martine Dalić“, napisao je osnivač Agrokora. 

Jedino Todorićevoj kćeri zasad nije blokirana imovina

Županijski sud u Zagrebu prihvatio je zahtjev izvanredne uprave Agrokora da se osim Ivici Todoriću blokira imovina i svim njegovim bivšim suradnicima protiv kojih je otvorena istraga - Ivanu Crnjcu, Tomislavu Lučiću, Ljerki Puljić, Piruški Canjugi, Mislavu Galiću, Damiru Kuštraku, Marijanu Alagušiću, Alojziju Pandžiću, Hrvoju Balentu i Ivici Sertiću.

Njihova imovina, ako im se dokaže krivnja, trebala bi pokriti iznos štete, za koji uprava Agrokora tvrdi da iznosi 1,6 milijardi kuna, dok tužiteljstvo taj iznos procjenjuje na 1,3 milijarde.

Izvanredna uprava Agrokora zatražila je i blokadu imovine Todorićeve kćeri Ive Balent, no Županijski sud njoj zasad nije zamrznuo račune i ostale vrijednosti.
Osumnjičeni imaju pravo podnijeti žalbu na rješenje suda, ali ona neće odgoditi blokadu.

Na računima Ivice Todorića dosad nisu pronađeni značajniji iznosi, a imovina koja mu je zamrznuta ni približno ne pokriva iznos od 1,3 milijarde kuna, koliko je prema optužnici izvučeno iz Agrokora.

Agrokor

Ivica Todorić

Ante Ramljak

blokada imovine

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter