a roditelji su joj vjerovali i dali svoju djecu

Tko je žena koja se lažno predstavljala kao liječnica i misionarka te izazvala smrt stotinu djece u Africi


100posto
13.07.2019.08:00
Tko je žena koja se lažno predstavljala kao liječnica i misionarka te izazvala smrt stotinu djece u Africi
Profimedia

sažeto

Usprkos toj zabrani ona je nastavila pružati djeci njegu i davati im lijekove


100posto
13.07.2019.08:00

Misionarka iz Amerike, koja nije imala nikakve medicinske kvalifikacije, izazvala je smrt više od stotinu beba jer se predstavljala kao liječnica u Ugandi. 35-godišnja Renee Bach predstavljala se je kao liječnica, nosila bijelu kutu i stetoskop dok je pružala medicinsku pomoć i njegu neuhranjenoj djeci u svojoj dobrotvornoj ustanovi koju je osnovala kada se s 18 godina preselila u Afriku.

Usprkos zabrani nastavila i dalje

Profimedia

Nitko nije sumnjao da se iza te djevojke krije prevarantica te su majke bolesne djece vjerovale da je Renee liječnica. No, kako je mnogo djece usprkos njezinoj medicinskoj pomoći umiralo otkriveno je da Renee nema medicinsko znanje te da je 2015. godine njena klinika zatvorena i te da joj je zabranjeno djeci pružati bilo kakvo liječenje. No, usprkos toj zabrani ona je nastavila pružati djeci njegu i davati im lijekove. 

Jedna od majci čije je dijete Renee "liječila" prije dvije godine ispričala je kako je svog sina dovela u kkiniku te da joj je mališan doslovno bio "istrgnut" iz ruku od strane medicinskog osoblja i Bachove. Njezin sin bi danas imao dvije godine, a preminuo je ubrzo nakon što je liječen u klinici ove lažne liječnice. 

Kao tinejdžerka zaljubila u Ugandu

Renee je prvi put posjetila Afriku kada je bila tinejdžerka i zaljubila se u Ugandu u koju se preselila i kasnije usvojila djevojčicu. Prvo je radila kao misionarka, a onda je osnovala kršćansku dobrotvornu ustanovu.

Putem te ustanove ona je pružala pomoć neuhranjenoj djeci te roditelje uvjeravala, što je pisalo i na njenoj web stranici da radi u suradnji s Ministarstvom zdravlja i vođama lokalne zajednice.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije Renee Bach na kojima se vidi kako u bijelom mantilu drži stetoskop i pregleda bebe. U Ugandi je protiv nje pokrenut sudski proces.

Još uvijek nije poznato da li Bach i dalje boravi u Ugandi ili se vratila u Sjedinjene Države.

Uganda

liječnica

bolesna djeca

misionarka

newsletter

Prijavite se na Newsletter