'Ili ja ili Boris'

Tko je žena koja je Johnsonu došla glave? Postavila je ultimatum pred brata britanskog premijera, a zbog jedne stvari toliko joj se smučilo da se odlučila na krajnji korak


100posto
10.09.2019.09:30
Tko je žena koja je Johnsonu došla glave? Postavila je ultimatum pred brata britanskog premijera, a zbog jedne stvari toliko joj se smučilo da se odlučila na krajnji korak
Getty Images

sažeto

Jo i Amelia, članica Laburističke stranke i kćer umjetnika Davida gentlemena, imaju dvoje djece, a 2017. godine je dobila nagradu za novinarku godine


100posto
10.09.2019.09:30

Britanskom premijeru Borisu Johnsonu u posljednje vrijeme baš i ne ide. Nakon što je posljednjih dana pretrpio mnogo udara zbog svoje politike, onaj koji ga je zasigurno najviše zabolio je odlazak iz Vlade njegovo brata Joa Johnsona. 

Kako pišu britanski mediji, ministar istraživanja i razvoja  napustio je vladu na čijem je čelu njegov brat jer je "podlegao pritisku" svoje supruge Amelije Gentleman.  

Lojalna bivšoj Borisovoj supruzi

Profimedia

47-godišnja novinarka lista Guardian navodno je zaprijetila suprugu rečenicom: "Ili ja, ili Boris". Rezultat pritiska bila je njegova ostavka pod obrazloženjem "nerješive rastrzanosti između lojalnosti prema obitelji i nacionalnih interesa".

Amelija, međutim nije samo imala problem s Borisom zbog različitih političkih stavova, jer je poznato da je bliža laburistima, već i zbog odanosti Borisovoj bivšoj supruzi. Kako se govorka ona je bliska s  Marinom Wiler, bivšom premijerovom suprugom, i bila je na njenoj strani tijekom njihovog razvoda.

"Bilo joj je veoma teško gledati što je Marina proživljavala zbog Borisa", pričaju poznavatelji cjelokupne situacije. Naime, dok se Marina oporavljala od dvije operacije raka grlića maternice, Boris se 'smucao' naokolo s Carrie Symonds. Amelia to nije mogla prihvatiti i stalno se ljutila na svog supruga zbog toga. 

Smučilo joj se 

Foto: Profimedia

Drugi izvor pak dodaje da je Ameliji zaista prekipjelo zbog njegovog ponašanju u državi. 

"Kada je vidjela da se Borisova vlada sve više dijeli dok on prijeti da prekrši zakon, obećava da će izvući državu iz EU i radije umrijeti nego što će tražiti produžetak roka za Brexit, smučilo joj se. Rekla je Jou da bira između nje i brata" dodao je isti izvor.

Jo i Amelia, članica Laburističke stranke i kćer umjetnika Davida gentlemena, imaju dvoje djece, a 2017. godine je dobila nagradu za novinarku godine.

premijer

Boris Johnson

novinarka

Veliak Britanija

jo johnson

newsletter

Prijavite se na Newsletter