video: uhićen u streljani

Tko je terorist Albanac koji je planirao napad na vladine zgrade i gej klubove, a policiji 'dolijao' zbog poruke na Facebooku


100posto
06.04.2019.12:00
Tko je terorist Albanac koji je planirao napad na vladine zgrade i gej klubove, a policiji 'dolijao' zbog poruke na Facebooku
Profimedia

sažeto

Svoje planove ispričao je FBI-jevom doušniku


100posto
06.04.2019.12:00

Albanac Fabjana Alametija policija je ovih dana uhitila u američkoj saveznoj državi Montana, a riječ je o teroristu koji se planirao pridruži Islamskoj državi, a planirao i terorističke napade po SAD-u. Alameti je došao pod lupu FBI-ja tijekom prošle godine kada je na Facebooku objavio komentar kojim podržava ID.

Policajcu otkrio sve planove

Reuters

Nakon toga s njime u kontakt stupio je jedan doušnik FBI-ja kojem je Alameti ispričao kako se planira pridružiti Islamskoj državi i bori u Iraku i Siriji. Također mu je rekao kako želi izvesti napade na američkom tlu, a kao mete je istaknuo vojni objekt, regrutni centar, vladine zgrade, gej-klubove i sinagogu.

Želio "osvetiti krv"

Posebno ga je razljutio masakr na Novom Zelandu te je tada od doušnika zatražio da mu pošalje link za video-snimak, a zatim mu je rekao da će napasti prolaznike kako bi "osvetio krv" onih koji su nastradali u toj džamiji.

Nakon što ga je mjesecima FBI pratio te uz pomoć doušnika skupio dovoljno dokaza, uhićen je u streljani u kojoj je iznajmio pušku. Izveden je u četvrtak pred sud pod optužbom za ilegalno posjedovanje vatrenog oružja.

SAD

napad

Albanac

terorist

newsletter

Prijavite se na Newsletter