od foto modela do visokog društva

Tko je tajanstvena Srpkinja sa skandalozne snimke koja je dovela do pada austrijskog vicekancelara


100posto
19.05.2019.11:00
Tko je tajanstvena Srpkinja sa skandalozne snimke koja je dovela do pada austrijskog vicekancelara
reuters

sažeto

Ona je odvjetnica te radi u jednoj odvjetničkoj firmi, a s Johannom je u braku tri godine, a njihovoj svadbi je prisutvovao i Milorad Dodik


100posto
19.05.2019.11:00

Austrijski vicekancelar i predsjednik Slobodarske stranke Austrije (FPÖ) Heinz-Christian Strache podnio je u subotu ostavku na sve svoje funkcije nakon što je objavljena snimka na kojoj je ruskoj poduzetnici 2017. u vili na Ibizi ponudio pogodovanje pri dodjeli javnih natječaja ukoliko ona financijski pomogne FPÖ-u da dođe na vlast. Na toj skandaloznoj snimci našla se i jedna Srpkinja, a video iako je insceniran, pokazao je da je spreman prihvatiti mutnu suradnju s ruskim bogatašima u zamjenu za financiranje njegove stranke.

Na snimci su bili i njegov bliski saveznik  Johann Gudenusom, sadašnji predsjednik zastupničkog kluba FPÖ-a kao i njegova supruga Tajana, inače rođena u Banja Luci. Prije  dvije godine njih troje su zajedno bili na Ibizi i tada su snimljeni s jednom navodnom rođakinjom ruskog milijardera s kojom je Strache ugovarao sumnjive poslove.

Spomenuta žena  za snimke je Tajana Gudenus ji ona je i prošle godine bila u centru pažnje medija, nakon što je sa suprugom bila među gostima na svadbi austrijske ministrice obrane, kojoj je prisustvovao i ruski predsjednik Vladimir Putin.

Od modela do političke elite

Tajana, rođena Tajčić potiče iz srpske obitelji iz Hrvatske a u medijima se navodi da su otišli u Banja Luku devedesetih nakon početka rata. Ona se preselila u Beč 2007. godine te tamo, brzo naučila njemački jezik te završila fakultet. 

Tijekom studija radila je i kako foto model, a prije pet godina volonterski se angažirala u austrijskom Fondu za integraciju,a sve s ciljem kako je ona rekla da pokaže ljudima s migrantskom pozadinom "da na osnovu porijekla nemaju manje, nego više šansi zbog više jezika koje govore". Ona je odvjetnica te radi u jednoj odvjetničkoj firmi, a s Johannom je u braku tri godine, a njihovoj svadbi je prisutvovao i Milorad Dodik.

Svojom pojavom i potezima uvijek je bila interesantna javnosti pa je tako mnogo pozornosti izazvao njen potez kada je prije dvije godine tijekom trdunoće nekoliko tjedanap rije poroda obnažena fotografirala. 

ostavka

snimka

vicekancelar

strache

ausitrija

tajana gudenus

newsletter

Prijavite se na Newsletter