skandal u koprivnici

Tko je HDZ-ova ravnateljica umirovljeničkog doma kojoj je 81-godišnjakinja prepisala stan i za tri dana dobila mjesto na koje se čeka osam godina


Daniel Radman
09.07.2019.12:25
Tko je HDZ-ova ravnateljica umirovljeničkog doma kojoj je 81-godišnjakinja prepisala stan i za tri dana dobila mjesto na koje se čeka osam godina
Ivica Barac / CROPIX

sažeto

Imenovanje Vesne Križan svojedobno je bila važna politička vijest s obzirom da je došlo do velikog okršaja između SDP-ove i HDZ-ove struje


Daniel Radman
09.07.2019.12:25

Koprivnicom odjekuje ogroman skandal, prema pisanju Podravskog lista ravnateljici Doma za starije i nemoćne Vesni Križan 81-godišnjakinja je prepisala vrijedan stan u Zagrebu da bi tri dana poslije dobila smještaj u domu. Križan je u to vrijeme, radilo se o 2003. godini bila samo zaposlenica doma, ali – što je daleko važnije – i čelnica povjerenstva koje je odlučivalo o smještaju.

Mučni sudski postupak

Priča tu ne staje, gospođa koja je sklopila ugovor o uzdržavanju preminula je pet godina poslije, potom je njezin brat počinio samoubojstvo, pa u stanu danas živi njegova kći s dvoje djece i unukom. Brat pokojnice pokrenuo je sudski postupak, tražili su da se ugovor proglasi ništetnim, no Križan ima pravomoćnu presudu koja joj daje za pravo.

Profimedia / Ilustracija

Križan je već deset godina ravnateljica, a njeno imenovanje svojedobno je bila važna politička vijest s obzirom da je došlo do velikog okršaja između SDP-ove i HDZ-ove struje. Kako su HDZ-ovci imali većinu u Županiji, a time i dovoljan broju ruku u Upravnom vijeću doma, 'progurali' su 'svoju' kandidatkinju.

Brutalna politička egzekucija

'Brutalna politička egzekucija', prokomentirao je SDP-ov gradonačelnik Zvonimir Mrsić smjenu dotadašnjeg ravnatelja Darka Ledinskog. Premda je jedini imao uvjete na natječaju, uprava mu se zahvalila zbog 'loše komunikacije između njega i županije' te potom na vršiteljicu dužnosti imenovala Križan.

Inače, lokalni portali Vesnu Križan predstavljaju kao utjecajnu članicu HDZ-a, vodi gradsku zajednicu žena 'Katarina Zrinski' u Koprivnici, članica je gradskog i županijskog odbora stranke, a njezin suprug radi kao menadžer u Podravci.

Inače, koprivnički Dom za starije i nemoćne zapošljava 75 djelatnika, a u njemu je smješteno 270 korisnika. Prema riječima ravnateljice, na listi čekanja je više od 2.000 osoba, a čekanje za bolnički dio traje gotovo 7 do 8 godina, dok za stanarski smještaj 5 do 6 godina.

Koprivnica

ravnateljica

Dom za starije i nemoćne

Vesna Križan

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter