Tko je uhićeni bjegunac kojeg se Glavaš boji

Izrešetao Crnogorca zbog kokaina, terorizirao cimere u ćeliji, a nakon šo je pobjegao njegov je sin počinio slično ubojstvo


Mia Mitrović
15.06.2019.16:00
Izrešetao Crnogorca zbog kokaina, terorizirao cimere u ćeliji, a nakon šo je pobjegao njegov je sin počinio slično ubojstvo
Profimedia

sažeto

Mladen Džidić uhićen je u Sesvetama nakon četiri mjeseca bijega iz mostarskog zatvora 


Mia Mitrović
15.06.2019.16:00

Osuđeni ubojica i bjegunac iz zatvora Malden Džidić (45) za kojim je bila raspisana crvena Interpolova potjernica uhićen je prije nekoliko dana u Sesvetama, doznao je Dnevni avaz.

Džidić je u bijegu od 7. siječnja nakon što se s raspusta nije vratio u mostarski KPZ. Protekla četiri mjeseca skrivao se u iznajmljenom stanu u zagrebačkim Sesvetama, a otkriven je nakon što je jednom hrvatskom državljaninu prijetio smrću. Nakon što je uhićen, određen mu je i pritvor koji je na snazi do 19. kolovoza.

Dvojno državljanstvo

U Mostarskom je zatvoru Džidić služio 17-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva Branislava Obradovića. Crnogorca je Džidić u listopadu 2009. izrešetao vatrenim oružjem prilikom kupoprodaje kokaina te mu otuđio 70.000 eura.

Džidić se rodio u njemačkom gradu Wuppertalu, a kao i svaki 'pošteni' balkanski kriminalac posjeduje hrvatsko, njemačko i bosansko državljanstvo. Zbog dvojnog državljanstva upitno je hoće li ga hrvatsko pravosuđe izručiti BiH.

Za Džidića se priča da radi za hercegovačku kriminalnu grupu koja dugi niz godine preko Hrvatske u Europu šverca drogu. U BiH je navodno stigao 1997. u bijegu od istraga koje su zbog njegovih kriminalnih radnji pokrenute u Njemačkoj. Navodno je povezan i s jednim njemačkim lancem javnih kuća.

Očevim stopama

U Mostaru je poznat pod nadimkom Džida, a u hrvatskim se medijima 'proslavio' zbog više incidenata koje je izveo u mostarskom zatvoru. Devijantni kriminalac uplašio ej osuđenike za ratne zločine koji su svoju kaznu služili tamo, između ostalog i Glavaša, Radića i Matića koji su zbog njega zatražili premještaj.

Tom Dubravec / CROPIX

"Svi znamo tko je on, cinkao je zatvorenike. Ne treba nam na odjelu. Ovo što nam rade u Mostaru ne bi nam radili ni u Zenici ni u Istočnom Sarajevu, bio sam i u tim zatvorima i nije bilo ovako" kazao je 2012. za Večernji list Maka Radić, osuđenik na dvadesetjednogodišnju zatvorsku kaznu zbog ratnog zločina, dok je s Branimirom Glavašem premještao svoje stvari na drugi odjel, na kojem je puno veća gužva, žaleći se kako nemaju gdje sa stvarima.

U veljači ove godine, u vrijeme dok je bio u bijegu, Džidiću se dogodila velika tragedija. Njegov 18-godišnji sin Jozo hicima iz automatske puške ubio je svog vršnjaka 17-godišnjeg Daria Vrančića. Njih dvojica prodavala su BMW, a novac je uzeo ubijeni iako je postojao dogovor da se novac podjeli. Kako dulje vrijeme nije dobio svoj dio novca, Džidićev je sin nazvao ubijenog da se nađu i tada ga je izrešetao dok je sjedio u svom Hyundaiju.

Branimir Glavaš

Mladen Džidić

mafija u BiH

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter