Foto: Otkrili tajnu ljepote života

Tko je najzdraviji narod na svijetu. Žive čak 120 godina, a tajnu svoje dugovječnosti tvrde duguju trima jednostavnim stvarima


100posto
14.04.2019.08:00
Tko je najzdraviji narod na svijetu. Žive čak 120 godina, a tajnu svoje dugovječnosti tvrde duguju trima jednostavnim stvarima
Profimedia

sažeto

Narod Hunze žive na sjeveru Pakistana i tvrde da su potomci Aleksandra Makedonskog


100posto
14.04.2019.08:00

Jedan od najzdravijih naroda na svijetu je mali narod koji se nalazi u planinskom području na sjeveru Pakistana, blizu granice s Afganistanom, Kašmirom i Kinom. Žive 120, rađaju i sa 60 godina. Narod Hunze za sebe tvrdi da su potomci Aleksandra Velikog. Sličniji su Europljanima nego drugim azijskim narodima, a njihova tajna leži u tri stvari.

Prosječni životni vijek im je 100 godina, mada mnogi žive do 110 ili čak 120 godina starosti. Danas ih ima oko 30.000, a postoji legenda da je najstariji iz njihova naroda doživio nevjerojatnih 160 godina. Ne samo da dugo žive nego su i dugo mladi, odnosno zdravi. Tako postoje dokazi da su Hunza žene bez problema rađale i u 60. godini života.

Profimedia

Žive na krovu svijeta, na prosječnoj nadmorskoj visini od 3000 metara. Ostatku svijeta doslovno je nemoguće pogoditi starost, jer svi izgledaju duplo mlađe od onoga na što smo mi navikli. Tvrde da su potoci Aleksandra Velikog. Fizionomijom su sličniji Europljanima, nego azijskim narodima.

Tajna njihove dugovječnosti i zdravlja je u ove tri zdrave navike. mnogo seksa, malo stresa i najzdravija prehrana na svijetu.

Jedu samo ono što uzgoje, industrijska hrana kod njih ne dolazi na stol. Oni su vegetarijanski narod. Omiljeno im je sirovo voće i povrće te orašasti plodovi, a sušene marelice su im najveća delikatesa. Kao i sušene sjemenke tog voća. Dnevno hodaju po 20 kilometara i svakog dana meditiraju po nekoliko sati na vrhu planine.

Gotovo nitko od njih ne obolijeva od raka ili sličnih bolesti, kao ni od 'običnih' virusa poput gripe.

Kako izgleda njihov život pogledajte u fotogaleriji.

Profimedia

Profimedia

zdravlje

zdrav život

Narod Hunze

newsletter

Prijavite se na Newsletter