MONSTRUM IZA REŠETAKA

Tko je milijarder pedofil kojeg su pronašli ozlijeđenog i bez svijesti u ćeliji i koji je godinama zlostavljao maloljetnice


100posto
25.07.2019.16:00
Tko je milijarder pedofil kojeg su pronašli ozlijeđenog i bez svijesti u ćeliji i koji je godinama zlostavljao maloljetnice
Profimedia

sažeto

Neke milijarderove žrtve, a procjenjuje se da ih je bilo najmanje 40, bile su mlađe od 14 godina


100posto
25.07.2019.16:00

Američki milijarder Jeffrey Epstein optužen za seksualno napastovanje žena i seksualnu trgovinu, pronađen je bez svijesti u ćeliji na Manhattanu s ozlijedama vrata. Čuvari su Epsteina našli kako leži na podu čelije, a navodno mu je lice poplavilo.

Odmah je prebačen u bolnicu, a zasad se ne isključuje napad na njega ni pokušaj samoubojstva. Epsteinu je nedavno odbijen zahtjev za puštanje na slobodu uz jamčevinu na što su se njegovi odvjetnici planirali žaliti.

Epstein se prije 11 godina zamalo izvukao iz optužbe za prostituciju i seksualno zlostavljanje destaka maloljetnica. Ponovno je uhićen 6. srpnja ove godine zbog djela počinjenih 2002. i 2005. godine, a dva dana kasnije se izjasnio da nije kriv za seksualnu trgovinu i zavjeru.

Profimedia

Bivši Trumpov ministar rada sklopio s njim nagodbu

Epstein je 2008. pred sudom na Floridi priznao krivnju za samo jednu točke optužnice o traženju prostitucije od maloljetnica, u sklopu nevjerojate nagodbe. Nije dobio doživotnu kaznu, nego samo 18 mjeseci zatvora.

Epstein je tada kaznu odslužio u privatnom krilu zatvora u Palm Beachu u kojem je dobio dozvolu da zaposli vlastito osiguranje i odakle mu je dozvoljeno da odlazi na posao u svoj ured u gradu.

Iz ztavora izlazi nakon samo 13 mjeseci, jednu godinu je bio na uvjetnoj slobodi te je registriran kao seksualni prijestupnik. S Epsteinom je nagodbu sklopio Alexandar Acosta, član Republikanske stranke koji je obnašao funkciju ministra rada u Trumpovoj administraciji.

Nedozvoljene radnje u njegovim kućama u New Yorku i na Floridi

Kada je Epstein ponovno uhićen ove godine, Acosta je podnio ostavku na mjesto ministra. "Jutros sam nazvao predsjednika i rekao mu kako mislim da bi bilo najbolje da podnesem ostavku", rekao je Acosta iz vrta Bijele kuće u kojoj se susreo s Donaldom Trumpom.

Profimedia

Acosta je na kritike da je kazna iz 2008. bila preblaga u utorak odgovorio kako su Epsteinovi zločini grozni i da mu je drago što tužitelji sada imaju nove dokaze i nova svjedočenja. Neke milijarderove žrtve, a procjenjuje se da ih je bilo najmanje 40, bile su mlađe od 14 godina, a nedozvoljene radnje događale su se u njegovim kućama u New Yorku i na Floridi.

Žrtve je do svojih kuća prevozio u Boeingu 717 nazvanom "Lolita Express", koji mu je služio, između ostalog, za nelegalne seksualne aktivnosti, a nekad ga je koristio i za prijevoz svojih poznatih i moćnih prijatelja diljem svijeta poput bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona, Kevina Spaceyja, princa Andrewa, Naomi Campbell te aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je barem jednom letio s Epsteinom u njegovom zloglasnom privatnom avionu.

zatvor

seksualno zlostavljanje

pedofilija

milijarder

Jeffrey Epstein

Alexandar Acosta

newsletter

Prijavite se na Newsletter