JE LI OVO PORUKA IZ PODZEMLJA?

Tko je kontroverzni poduzetnik kojem je sinoć zapaljen Mercedes? Riječ je o nekoliko puta osuđivanom nasilniku i vlasniku lanca doma za starije i nemoćne


Tomislav Kukec
08.11.2018.12:20
Tko je kontroverzni poduzetnik kojem je sinoć zapaljen Mercedes? Riječ je o nekoliko puta osuđivanom nasilniku i vlasniku lanca doma za starije i nemoćne
Marko Todorov / Cropix

sažeto

Kastelan nam je u telefonskom razgovoru potvrdio da je terenac koji je izgorio u Zagrebu njegov, no rekao je da o slučaju ne želi govoriti


Tomislav Kukec
08.11.2018.12:20

Luksuzni terenac Mercedes izgorio je jučer poslijepodne na zagrebačkom Prisavlju, a iako rezultati istrage još nisu poznati jer se provodi detaljno vještačenje, prema prvim indicijama požar je podmetnut. 

Vlasnik skupocjenog automobila koji je potpuno uništen u plamenu kontroverzni je poduzetnik Želimir Kastelan, više puta osuđivani vlasnik lanca domova za starije i nemoćne osobe "Rezidencija Kastelan". 

'Možda mu se svidio moj automobil'

Kastelan nam je u telefonskom razgovoru potvrdio da je terenac koji je izgorio u Zagrebu njegov, no rekao je da o slučaju ne želi govoriti dok istraga ne bude dovršena. 

Marko Todorov / Cropix

"Ne znam zašto bi mi netko išao zapaliti auto. Možda je to učinio netko kome baš i ne ide u životu, a vidio je lijep automobil, pa se išao iskaliti. Ne znam, pustimo policiji da odradi svoj posao. Ne možemo još znati je li požar podmetnut ili ne. Treba pričekati da policija dovrši svoj posao", kratko nam je rekao Kastelan. 

Kaže da u posljednje vrijeme nije imao sukoba i prijetnji koje bi mogle biti povod ovakvom činu. 

No, Kastelan je često bio u sukobu sa različitim osobama, a dosad je protiv sebe sakupio različite kaznene prijave i to za krivotvorenje, prijevare, utaje, protupravno oduzimanje slobode, nanošenje teških tjelesnih ozljeda...

Admir Buljubašić / Cropix

U fokus javnosti došao je 2015. kada je prijetio smrću poznatom zagrebačkom odvjetniku Ljubi Pavasoviću Viskoviću. 

"Završit ćeš kao Ivana Hodak. Ubit ću te", grmio je preko telefona odvjetniku koji ga je prijavio policiji, a oni protiv njega podnijeli kaznenu prijavu za prijetnju. Tada je završio u u istražnom zatvoru u Remetincu. 

Pipkao svoju medicinsku sestru

Kontroverzni poduzetnik prvu je prijavu zaradio davne 1993. godine i to za razbojništvo na cesti u Trgovišću, a u vipe je navrata prijavljivan za obiteljsko nasilje. Kako je izvještavao Jutarnji list, prema kaznenim prijavama koje je skupio, Kastelan je suprugu u više navrata mlatio u razdoblju od 1992. do 2007. godine. Navodno ju je tukao, čupao za kosu te joj i pred malom djecom prijetio da će je ubiti. 

Jednom prilikom uhićen je i zbog seksualnog zlostavljanja svoje zaposlenice. Tada je, prema pisanju Jutarnjeg, medicinsku sestru zatvorio u kupaonicu svog doma u Novom Zagrebu te ju pipkao, a spasila se vrišteći, što su čuli drugi i izbavili je od nasilnog šefa.

Po istom izvoru i sami korisnici njegovih domova često su se žalili na uvjete u "rezidenciji", pa je tamo poslana i inspekcija, no nije poznato što su ustanovili. 

Podmetanje požara pod skupocjene automobile inače je klasična 'poruka' iz podzemlja, i koristi se kao sredstvo upozorenja i zastrašivanja te obračuna unutar krim-miljea. Je li to tako i u ovom slučaju odgovorit će policijska istraga.

crna kronika

Mercedes

podmetanje požara

zapaljen automobil

Želimir Kastelan

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter