PAO S DROGOM

Tko je Goran Hajduković Čupko, bivši vođa BBB-a, radijski voditelj i glumac koji ponovno puni stupce crne kronike


100posto
23.04.2019.20:00
Tko je Goran Hajduković Čupko, bivši vođa BBB-a, radijski voditelj i glumac koji ponovno puni stupce crne kronike
Nenad Dugi/CROPIX

sažeto

Bivši vođa BBB-a Hajduković pao je zbog droge koju je prevozio s vođom Delija


100posto
23.04.2019.20:00

Prošloga tjedna kod naplatnih kućica autoceste A1 u Karlovcu policija je uhitila jednog hrvatskog i jednog srbijanskog državljanina koji su u kamionu vozili 170 kilograma marihuane koja se nalazila u vrećama i paketima građevinskog stiropora.

Načelnik karlovačke policije Darko Bratić kazao je u petak na konferenciji za novinare kako se radi o najvećoj ovogodišnjoj pojedinačnoj zaplijeni droge na tom području. U kamionu su, osim droge, pronađena i dva pištolja s pripadajućim streljivom.

Uhićeni hrvatski državljanin je 44-godišnji Goran Hajduković, bivši vođa BBB-a, dok je uhićeni državljanin Republike Srbije 47-godišnji Dragan Pavlović, vođa navijača beogradske Crvene Zvezde.

Dva puta optužen za pokušaj ubojstva

Goran Hajduković, poznatiji kao Čupko, stari je poznanik policije s podebljim dosjeom. 2001. godine je nakon navijačkog sukoba u Dubravi optužen za pokušaj ubojstva nakon što je nožem napao dvojicu navijača Hajduka. Pravomoćnom odluke suda, Hajduković je oslobođen od optužbe.

Milivoj Keber/CROPIX

Godinu dana kasnije na Zagrebačkom velesajmu teško je ozlijedio muškarca s kojim se prethodno posvađao. 2005. godine ispred diskoteke Sokol, Hajduković je iz pištolja pucao u redara koji je spašen zahvaljujući hitnoj intervenciji liječnika.

Hajduković je nakon napada pobjegao te je za njim bila raspisana tjeralica, a uhićen je 2008. tijekom Europskog nogometnog prvenstva na njemačko-austrijskoj granici.

Vodio radio emisiju, glumio u filmu

Naime, Hajduković je tada pokušao ući u Austriju s krivotvorenim dokumentima, a austrijska policija ga je vratila u Njemačku što je zadalo glavobolje tamošnjim policajcima.

S obzirom na to da se lažno predstavljao, a provjera preko otisaka prstiju nije bila moguća jer je imao spaljene jagodice, policajci su danima pokušali otkriti njegov identitet. Pismo na hrvatskom jeziku, koje je tada imao uz sebe, olakšalo je posao policajcima koji su utvrdili o kome se radi, a dva mjeseca kasnije izručen je Hrvatskoj.

Nenad Dugi/CROPIX

Hajduković neko vrijeme provodi u zatvoru, a izlaska vraća se starim navikama. 2010. godine pijan upada u kafiću Krivi put u nacističkom odijelu prijeti i napada dvojicu zaštitara te puca iz pištolja, a 2011. provaljuje u spremište BBB-ovih navijačkih transparenata i krade ih.

Inače, Hajduković je svojevremeno vodio emisiju "Radio Dinamo" na Radiju 101, bio je suvlasnik kafića "Svijet stripa", bio je vođa zagrebačkih skinheda, a okušao se i u glumi pa je tako u filmu "Ti mene nosiš" redateljice Ivone Juke glumio jednog od glavnih likova, kriminalca Vedrana.

policija

Goran Hajduković Čupko

newsletter

Prijavite se na Newsletter