foto: Uhićen najtraženiji britanski ubojica

Tko je Christopher More: 16 godina se skrivao na Malti, brutalno je masakrirao svoju žrtvu, a nakon bijega mu je pomagao i otac


Mia Peretić
09.06.2019.19:40
Tko je Christopher More: 16 godina se skrivao na Malti, brutalno je masakrirao svoju žrtvu, a nakon bijega mu je pomagao i otac
Screenshot / Youtube

Mia Peretić
09.06.2019.19:40

Najtraženiji britanski ubojica Christopher Guest More uhićen je na Malti nakon što je 16 godine bio u bijegu. More je napustio Veliku Britaniju nakon što je 2003. godine brutalno ubio Briana Watersa na farmi u Cheshireu, piše Independent.

Mučili ga satima pred djecom

Waters je bio mučen i na smrt pretučen, a sve u prisutnosti njegovo dvoje djece. More je prilikom ubojstva imao pomoć još trojice sudionika koji služe doživotnu kaznu zatvora. Četvorica muškaraca Watersa su vezali za stolicu, tukli i mučili tri sata. Na njegovom tijelu otkrivene su 123 ozlijede.

Sve se odvijalo pred očima njegovog sina Gavina i kćeri Natalie, u koju je bio i uperen pištolj. Svemu je navodno uzrok ravnanje dugova povezanih s drogom.

Bivši novinar i sin bogatog detektiva

Christopher More je sin bogatog privatnog detektiva iz Warringtona, grada u Cheshireu koji se nalazi na pola puta između Liverpoola i Manchestera. Radio je za BBC kao producent i istraživač u TV emisiji 'Izopačena Britanija'.

Brian Waters je na svojoj farmi uzgajao kanabis, a čini se da je ubijen zbog 20 tisuća funti koje je dugovao dileru Johnu Wilsonu, jednom od četvorice muškaraca koji su sudjelovali u ubojstvu, te koji služi doživotnu kaznu.

Otac mu pomagao u bijegu

Nakon okrutnog čina, More je prvo pobjegao u Španjolsku, a njegov je otac, također Christopher, 2004. godine proveo devet mjeseci u zatvoru zbog pomaganja sinu bjeguncu. Naime, on je tjedan dana nakon ubojstva koje je počinio njegov sin otputovao u Španjolsku s koferom punim odjeće i dvije tisuće funti u gotovini. Kasnije je priznao da je pomogao sinu u nevolji, no da nije bio svjestan koliko je situacija ozbiljna.

Počinje izručenje Velikoj Britaniji

More je većinu vremena proveo krijući se na Malti. Nakon uhićenja pojavio se pred sudom u Valetti, u ponedjeljak ga čeka saslušanje, a započeo je i proces njegovog izručenja Velikoj Britaniji.

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter