video: obrat u aferi ibiza

Tko je Bosanka koja je srušila austrijsku vladu? Za tu je 'ulogu' dobila odličnu dnevnicu, a Strache je po jednom bizarnom detalju shvatio da je sve zamka


100posto
28.05.2019.18:00
Tko je Bosanka koja je srušila austrijsku vladu? Za tu je 'ulogu' dobila odličnu dnevnicu, a Strache je po jednom bizarnom detalju shvatio da je sve zamka
reuters

sažeto

Iako se prvo smatralo da je dama sa snimke Ruskinja, ispostavilo se da se ipak radi o Bosanki koja govori mnogo stranih jezika i koja je uspješno savladala ulogu


100posto
28.05.2019.18:00

Vlada konzervativnog kancelara Sebastiana Kurza pala je u ponedjeljak nakon što joj je većina u parlamentu izglasala nepovjerenje što je epilog "afere Ibiza" o kojoj svakodnevno cure novi detalji. Prema pisanju dnevnika Kronen Zeitung, studentica poljoprivrede iz Bosne i Hercegovine glumila je navodnu nećakinju ruskog milijardera u aferi koja je srušila austrijskog vicekancelara i lidera Slobodarske stranke Austrije Heinza-Christiana Strachea.

Zaradila dobru dnevnicu

Navodno su organizatori čitave zamke unajmili mladu Bosanku koja je za ovu "ulogu" plaćena i do 7 tisuća eura. U čitavu je priču umiješano četvero ljudi: bečki odvjetnik iranskog porijekla, detektiv i dva stručnjaka za sigurnost, koji su bili zaduženi za nastanak snimke, koju su na kraju i prodali jednoj njemačkoj organizaciji još 2017. godine, a koja ju je nadalje proslijedila njemačkim medijima koji su čitavu priču objavili.

Iako se prvo smatralo da je dama sa snimke Ruskinja, ispostavilo se da se ipak radi o Bosanki koja govori mnogo stranih jezika i koja je uspješno savladala ulogu nećakinje ruskog milijardera.

Screenshot / YouTube

Strache shvatio da se radi o namještaljki po bizarnom detalju

Podsjetimo, na snimci se vidi da Strache, vidno pod utjecajem alkohola, ženi nudi državne poslove u zamjenu za financijsku podršku njegovoj stranci. Javnost je vidjela samo manji dio šestosatne snimke na kojoj vicekancelar, u jednom trenutku, čini se shvaća kako je čitava stvar namještaljka i to zbog jednog neobičnog detalja: primijetio je da nokti mlade "Ruskinje" nisu uređeni kako bi ti priličilo jednoj dami takvog statusa. 

Na snimci se čuje kako Strache toj "Ruskinji" garantira da građevinska tvrtka koja dobiva najviše državnih natječaja za izvođenje radova u slučaju pobjede njegove stranke na izborima više neće dobivati ništa, već će poslove dobivati nepostojeća firma navodne Ruskinje. I to po višoj cijeni, naravno.

Austrija

ostavka

snimka

strache

newsletter

Prijavite se na Newsletter