'mlada, mrtva i nevina'

Tko je bila djevojčica koju je monstrum s Novog Zelanda spomenuo kao razlog za masovni pokolj?


100posto
16.03.2019.11:00
Tko je bila djevojčica koju je monstrum s Novog Zelanda spomenuo kao razlog za masovni pokolj?
Screenshot/Youtube

100posto
16.03.2019.11:00

Napadač na džamije u Christchurchu na Novom Zelandu Brenton Tarrant je u svom manifestu pisao o razlozima svojih postupaka, a nekoliko je puta spomenuo ime 11-godišnje djevojčice Ebbe Akerlund, ubijene u terorističkom napadu na Stockholm 2017. godine.

Djevojčici se izgubio svaki trag nakon što se Uzbekistanac Rakhmat Akilov, tražitelj azila, ukradenim kamionom zabio u skupinu ljudi. Ispostavilo se da je Ebba bila jedna od žrtava, piše The Daily Beast.

'Mlada, nevina i mrtva Ebba'

Monstrum koji je na Novom Zelandu u terorističkom napadu ubio 49 ljudi, a ranio 20, kao jedan od motiva za svoj čin naveo i Ebbinu smrt. 

"Mlada, nevina i mrtva Ebba. Njena smrt, za koju su krivi uljezi, nedostojanstvenost njezine nasilne smri i moja nemoć da to spriječim, slomili su moj cinizam kao čekić", napisao je u manifestu ubojica. 

Roditelji djevojčice zgroženi

Otac pokojne djevojčice Stefan Akerlund za švedske je medije izjavio kako je zgrožen činjenicom da se smrt njegova djeteta eksploatira na tako odvratan način:

"Hladni znoj oblio me čim sam vidio da je imao puške s imenom moje kćeri. Kako ćemo ikada žalovati u miru?".

U petak ujutro, odmah nakon napada na Novom Zelandu, na svom Facebook profilu je napisao kako ne želi da se njegova kći ni na koji način povezuje s takvim odvratnim zločinom. 

Ebbina majka Jeanette Akerlund kratko je rekla kako je tragično da se smrt njezinog djeteta zlorabi u nečijoj političkog propagandi.

Švedska

teroristički napad

Djevojčica

Novi Zeland

azilanti

newsletter

Prijavite se na Newsletter