video: brodovi prepuni droge

Tko je Balkanac koji je uhićen tijekom jedne od najvećih zapljena kokaina u povijesti SAD-a?


Matej Devčić
19.06.2019.10:00
Tko je Balkanac koji je uhićen tijekom jedne od najvećih zapljena kokaina u povijesti SAD-a?
iStock

sažeto

U luci u Philadelphiji američke vlasti zaplijenile su rekordnih 16,5 tona kokaina


Matej Devčić
19.06.2019.10:00

U luci u Philadelphiji odvila se jedna od najvećih zapljena kokaina u povijesti SAD-a. Na teretnom brodu "MSC Gayane" američke vlasti otkrili su 16,5 tona kokaina, a protiv dvojice mornara koji su priznali da su pomagali u utovaru droge podignute su federalne optužnice.

Kako mediji doznaju droga je bila skrivena u sedam brodskih kontejnera, a otkrivena je kasno sinoć, a za to su optuženi Crnogorac Ivan Đurašević i Fonofave Tiasage.

Obojica su priznali federalni agentima da su pomogli utovariti kokain na brod. Kako piše Inquirer, do uhićenja i zapljene je došlo nakon što je član Obalne straže pronašao tragove kokaina na Đuraševićevim rukama.

Najveća zapljena u povijesti istočnog okruga Pennsylvanije

Ulična vrijednost zaplijenjenog kokaina procijenjen je na više od milijardu dolara. "Ovo je najveća zapljena droge u povijesti istočnog okruga Pennsylvanije. Članovi posade broda su uhićeni, a istraga je u tijeku", objavljeno je na Twitteru Državnog tužiteljstva za istočni okrug Pennsylvanije.

Istražitelji vjeruju da je kokain utovaren na teretni brod "MSC Gayane" na Bahamima ili nakon što je plovilo napustilo luku. Navodi se da je brod u SAD stigao iz Čilea, preko Paname i Bahama.

SAD

kokain

Ivan Đurašević

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter