KRITIKA SAŠE BROZ

Titova unuka: Jednu Frljićevu predstavu sam prespavala, a s druge nisam mogla izaći


Ružica Matić
25.04.2017.17:00
Titova unuka: Jednu Frljićevu predstavu sam prespavala, a s druge nisam mogla izaći
Darko Tomas / CROPIX

sažeto

Veselila bi me Frljićeva režija u HNK-u u Zagrebu pa da se napokon na tom trgu dogode prosvjedi koji nemaju veze sa okorjelim zločincem i diktatorom, kaže Titova unuka


Ružica Matić
25.04.2017.17:00

Na rad redatelja Olivera Frljića, premijera čije predstave "Naše nasilje i vaše nasilje" u splitskom HNK-u se pretvorila u neviđen cirkus, osvrnula se i kolegica Saša Broz. 

"Gledala sam dvije njegove predstave - jednu sam prespavala a s druge nisam mogla izaći jer sam bila članica žirija na festivalu gdje je izvođena.

Nije moja estetika ali umjetnost i umjetnička sloboda podrazumijeva i takvo kazalište.

Onaj tko to ne želi gledati - ne mora. Onaj tko to želi na svom repertoaru neka ga financira i postavlja unedogled. Nego dvije stvari su mi na umu...Gdje i kada su bili prosvjedi radi Agrokora?

I drugo, veselila bi me njegova režija u HNK-u u Zagrebu pa da se napokon na tom trgu dogode prosvjedi koji nemaju veze sa okorjelim zločincem i diktatorom....

Umjetnici svih zemalja ujedinite se!", napisala je na Facebooku redateljica, unuka Josipa Broza Tita na čijem trgu se nalazi zagrebački HNK. 

Predstava "Naše nasilje i vaše nasilje" kasnila je pola sata, dok policija iz gledališta nije udaljila ljude koji su držali transparente protiv predstave i Frljića te pjevali. Policija je protiv 18 osoba podnijela optužne prijedloge zbog narušavanja javnog reda i mira.

Oliver Frljić

Saša Broz

Naše nasilje i vaše nasilje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter