Oluja stoljeća na Tajlandu

Tropski ciklon bjesni zemljom, ali Hrvati koji tamo zimuju uopće se ne uzrujavaju oko toga


Mia Mitrović
04.01.2019.20:00
Tropski ciklon bjesni zemljom, ali Hrvati koji tamo zimuju uopće se ne uzrujavaju oko toga
100 posto

sažeto

Zbog oluje su prekinute sve zrakoplove i trajektne linije na pogođenom području 


Mia Mitrović
04.01.2019.20:00

Tajlandom bjesni tropska oluja Pabuk, no čini nam se da su Hrvati koje je oluja stoljeća zatekla oko toga uopće ne uzrujavaju. 

"Ovdje na Koh Samuiu je oblačno i kišovito, a vjetar koji puše nije ništa u usporedbi s našom burom. Večerali smo uz more na terasi punoj ljudi", ispričala nam je jedna Zagrepčanka koja zimske praznike provodi na slikovitom otoku Koh Samuiu, za kojeg mediji pišu da je evakuiran.

"Život se odvija normalno. Nikakvih naznaka evakuacije nema. Pratimo stanje, ali zasad nema ništa osim velikih valova", kazala nam je ova Zagrepčanka prije nekoliko sati. U trenutku završavanja teksta, nismo je uspjeli kontaktirati, vjerojatno zbog toga što je na Tajlandu trenutno gluho doba noći.

Oluja Pabuk poharala je provinciju Nakhon Si Thammarat i porušila mnoga stabla. Pabuk je pogodio Tajland na vrhuncu turističke sezone pa su tisuće turista evakuirane. CNN javlja da su u pogođenim područjima olujom otkazani svi letovi i prekinute trajektne linije. Stanovnicima i turistima vlasti preporučuju da ne izlaze iz kuća do nedjelje ujutro.

"Naša soba je zaštićena od vjetra i na dobrom je mjestu, jedino se nadam da neće biti odveć velikih valova", kaže nam naša sugovornica.

U oluji je do sada poginuo jedan ribar. Posljednji veliki Tajfun zvao se Gay i pogodio je zemlju 1989. usmrtivši na stotine ljudi, piše Hina. 

Tajland

oluja

pabuk

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter