Kao nov

Tip koji prodaje crveni Jugo star 31 godinu postao hit u Americi, a dodatno zabavlja i cijena koju za njega traži


Mia Mitrović
31.05.2019.17:45
Tip koji prodaje crveni Jugo star 31 godinu postao hit u Americi, a dodatno zabavlja i cijena koju za njega traži
Davor Pongracic / Cropix

sažeto

Ponos naše negdašnje autoindustrije predmet je sprdnje u SAD-u 


Mia Mitrović
31.05.2019.17:45

One sklone nostalgiji u neka dobra stara vremena bacio je oglas koji se nedavno pojavio na popularnoj američkoj stranici CraigsList. U oglasu se prodaje jugić, crven kao Jugoslavija. U garaži je bio parkiran 31 godinu, a prešao je samo 753 kilometra pa ga vlasnik želi prodati kao raritet. Posljednji je jugić, model Zastava Tempo proizveden u studenome 2008.

"Ako ste ga propustili 1988. nemojte opet", poručuje vlasnik u oglasu koji je u međuvremenu skinut, a automobil vjerojatno prodan.

Vlasnik naglašava da je auto bio pažen kao beba, garažiran i da na pojasevima i još nekim dijelovima koji se lako prljaju ima čak i originalne plastične folije koje nisu skinute 31 godinu.
Uz jugića i dalje zapakiran stoji komplet rezervnih svjećica koji je kod nas mogao da se kupi na svakoj trafici.

Voze ga darkeri u Vrani 

Inače, ponos jugoslavenske automobilske industrije u Sjedinjenjim je Američkim Državama sinonim za loš automobil istočnoeuropske proizvodnje. Usprkos tome, nastupio je u nekoliko američkih filmova u kojima ga uglavnom voze negativci.

Najpoznatija uloga jugića je u kultnom darkerskom filmu 'Vrana' gdje ga također vozi negativac. U jednom trenutku, usred opasne jurnjave automobilima, jugo mu se pokvari a ovaj opasuje 'prokleti strani auti'. 

Yugo

Yugo u Americi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter