strašna nesreća

Tinejdžerku ubila divlja zvijer, bila je toliko unakažena da je nije prepoznao ni njezin otac. Nakon jednog poteza, shvatio je da je to ipak ona


100posto
06.08.2019.20:00
Tinejdžerku ubila divlja zvijer, bila je toliko unakažena da je nije prepoznao ni njezin otac. Nakon jednog poteza, shvatio je da je to ipak ona
Ilustracija/ Ilya Naymushin / REUTERS

sažeto

Lokalno stanovništvo je prvo mislilo da je djevojčicu napao vuk, no ozljede su ipak sličnije napadu mjedvjeda


100posto
06.08.2019.20:00

Ruska je tinejdžerka brutalno ubijena u napadu smeđeg medvjeda koji ju je izgrizao dok je bila na putu prema lokalnoj trgovini u kojoj je htjela kupiti sok i čokoladu. 14-godišnja Sonja Chernigova preminula je od strašnih ozljeda vrata, lica i glave, a mještani su prvo mislili da ju je ubio vuk. 

Ilustracija/ Ilya Naymushin / REUTERS

Otac je isprva nije prepoznao, no onda ju je nazvao na mobitel i sve mu je bilo jasno

Medvjeđi otisci nađeni su u centru sela Yodva u Komi, republici u Ruskoj Federaciji smještenoj zapadno od Urala. Tijelo tinejdžerke toliko je brutalno unakaženo da je isprva ni njezin otac Sergej Chernigov nije prepoznao. Krenuo ju je tražiti oko deset sati navečer jer se do tada nije vratila iz trgovine. No, potraga je bila uzaludna, a tijelo sirote djevojčice pronašli su tamošnji tinejdžeri koji ju, zbog težine ozljeda, također nisu prepoznali. Nakon stravičnog otkrića pozvali su policiju.

"Nisam želio vjerovati da je to moja kći, lice joj je bilo toliko unakaženo da ju je bilo nemoguće prepoznati", rekao je neutješni otac. Na kraju ju je prepoznao po jakni koju je nosila, a sve je postalo jasno u trenutku u kojem je nazvao njezin broj mobitela koji je zazvonio u džepu.

Selo pod opsadom divljih zvijeri

Čitavo je selo u posljednje vrijeme pod opsadom vukova i medvjeda, lokalno stanovništvo je vrlo uplašeno. U jednoj se video snimci može vidjeti medvjed koji je krajem svibnja lutao selom, no nije poznato je li to isti onaj koji je napao Sonju. 

Lokalni čelnici pretpostavljaju da je zvijer tražila hranu u kantama za smeće, a djevojčica se našla na krivom mjestu i krivo vrijeme i omela predatora u potrazi za hranom. Iako se nagađalo da je Sonju napao vuk, lovci su mišljenja kako ovakve ozlijede može nanijeti jedino medvjed. 

Otvorena istraga

Nakon stravičnog slučaja otvoreno je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdilo jesu li lokalne vlasti napravile dovoljno kako bi odvratile divlje životinje od sela koje se nalazi 230 kilometara dalje od regionalnog glavnog grada. Vukovi i medvjedi godinama dolaze u selo, a zimi ubijaju i tamošnje pse. Očekuje se kako će lovci dobiti dozvole da ubiju divlje medvjede koji lutaju tim prostorima. Ubijena Sonja za dva tjedna trebala je napuniti 15 godina. 

ubojstvo

napad

Djevojčica

medvjed

newsletter

Prijavite se na Newsletter