Anketa Tko ima pravo?

Tako joj Vortex pomogao: Bučević se brani da nikog nije liječila, ministarstvo joj zalijepilo kaznenu prijavu


Valerija Bebek
23.03.2019.13:00
Tako joj Vortex pomogao: Bučević se brani da nikog nije liječila, ministarstvo joj zalijepilo kaznenu prijavu
Promo/Safari duha

sažeto

Ana Bučević svojim je motivacijskim govorima pomagala i mnogim poznatim ljudima 


Valerija Bebek
23.03.2019.13:00

Nema puno svijetlih točaka u hrvatskom zdravstvu. Mladi liječnici galopiraju u inozemstvo, zbog nepotizma i loših međuljudskih odnosa. Cijenjeni neurokirurg svjetskog renomea otjeran je u seosku ambulantu, ministar izjavljuje da su svećenici po bolnicama bitniji od nekog broja liječnika, a na upit je li ukusno da molitelji opkoljuju te iste bolnice poručuje novinarki da i ona moli malo.

Baš zbog svega toga na jučerašnji dan jednom dijelu javnosti sigurno je zaiskrilo. Ako još niste čuli Ministarstvo zdravlja podnijelo je kaznenu prijavu protiv self help zvijezde Ane Bučević i to zbog nadriliječništva. Ona je u subotu objavila podužu izjavu na svom Facebooku, a u njoj se ponovno poziva na moć vibracije.

"Željela bih napomenuti da postoje brojni znanstveni dokazi i priznata istraživanja o tome što smo sve kadri napraviti snagom uma i vlastite vibracije", kazala je Bučević. Nju je za nadriliječništvo prvi optužio psihijatar Herman Vukušić, koji je također Ministarstvu zdravstva uputio prijedlog za podizanje kaznene prijave protiv Bučević. On joj je spočitavao da u svojim "uslugama" koristi liječničku terminologiju, što je po njemu očiti dokaz nadriliječništva.

Upravo psihijatru dr. Vukušiću se i obratila u prvom dijelu, kaže on je pročitao članak u kojem je izneseno mnogo neistina. Međutim psihijatar je kazao i da je u sat vremena preslušavanja njezinih YouTube mudrosti pronašao rečenice koje su opasne po ljudsko zdravlje.

"Zaista je nevjerojatna teza da bi edukacija o samosvijesti i svijesti o tome da svaka bolest ima uzrok i da se na uzrok treba staviti fokus, a ne samo na posljedicu, mogla ikome naštetiti. Brojne grane medicine, kao primjerice Ayurvedska medicina, počivaju upravo na takvom pristupu. No, da ne bi opet bilo “zabune”, moj program i moj rad nemaju veze s medinskim radom", kazala je žena koja je savjetovala ljudima da bace svoje tablete protiv depresije i slično.

Na kraju je pozvala dr. Vukušića i sve zainteresirane da dođu na njeno predavanje.

Recite nam u anketi svoje mišljenje.

Ana Bučević

kaznena prijava

Ministarstvo zdravstva

nadrilječništvo

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter