nisu nimalo dvojili

Tajlandske vlasti donijele hitnu odluku što će napraviti sa špiljom na Tajlandu u kojoj su bili zarobljeni dječaci


100posto
12.07.2018.15:55
Tajlandske vlasti donijele hitnu odluku što će napraviti sa špiljom na Tajlandu u kojoj su bili zarobljeni dječaci
Screenshot/Facebook

sažeto

S obzirom da su u spašavanju sudjelovali stručnjaci iz cijelog svijeta, tajlandski mediji su akciju prozvali 'uspjehom ujedinjenih naroda'


100posto
12.07.2018.15:55

Društvenim mrežama kruže detalji i fotografije brutalnih uvjeta u kojima su spasioci koji su sudjelovali u akciji izvlačenja tajlandskih dječaka iz spilje čitavo vrijeme živjeli: spavali su na podu i u blatu, te živjeli kraj pećine i u njoj. S obzirom da su u spašavanju sudjelovali stručnjaci iz cijelog svijeta, tajlandski mediji su akciju prozvali "uspjehom ujedinjenih naroda".

Dječaci i trener se još uvijek oporavljaju u bolnici, a jučer su objavljene njihove prve fotografije na kojima se vidi da su dobro raspoloženi. 

Špilja na sjeveru Tajlanda u kojoj su 12 dječaka i njihov trener zaglavili čak više od dva tjedna postat će muzej. Prema prvim informacijama u muzeju će biti predstavljen način na koji se odvijala akcija spašavanja dječaka.

"Postavit ćemo interaktivnu bazu podataka o akciji spašavanja koja će postati još jedna atrakcija na Tajlandu", rekao je Narongsak Osotthanakorn, zapovjednik spasilačke misije i guverner pokrajine Chiang Rai, gdje se špilja nalazi.

Također, poduzet će se sve mjere opreza kako bi se zaštitilo turiste, a nije poznato hoće li muzej raditi tijekom čitave godine.

Tajland

spašavanje

muzej

spilja

newsletter

Prijavite se na Newsletter