Povlači se iz Sabora

'Znam da gubim zastupnička prava i da će mi primanja biti manja, ali netko će ovo raditi bolje od mene'


Juraj Filipović
11.09.2017.16:05
'Znam da gubim zastupnička prava i da će mi primanja biti manja, ali netko će ovo raditi bolje od mene'
Cropix

sažeto

Tu vijest objavio je sam SDP-ovac Ivan Klarin na svom Facebook profilu...


Juraj Filipović
11.09.2017.16:05

Ivan Klarin, aktualni saborski zastunpk SDP-a i načelnik općine Tisno u Šibensko-kninskoj županiji podnijet će ostavku na mjestu zastupnika u Hrvatskom saboru.

CROPIX

Tu vijest objavio je sam Klarin na svom Facebook profilu, koju prenosimo u cijelosti:

"Poštovani građani i poštovani birači,

na početku jesenskog zasjedanja podnosim ostavku na mjesto zastupnika u Hrvatskom saboru.

Proteklih 6 godina obnašao sam časnu dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru, a i istodobno i dužnost načelnika Općine Tisno i tako došao do točke kada te dvije važne dužnosti ne mogu više istodobno kvalitetno obnašati i ovo je jedini i glavni razlog ovakve odluke.

U svom političkom radu uvijek sam prednost davao dužnosti čelnika svoje JLS pa sam se tako dalje u svom politčkom djelovanju odlučio posvetiti samo jednoj dužnosti.

Iz moralnih razloga to mjesto ću prepustim nekome tko će ovaj uvaženi posao raditi bolje i kvalitetnije od mene. 

Naravno da mandat vraćam svojoj stranci pomoću koje sam i osvojio svoj 3. uzastopni mandat. U protklih 6 godina kao saborski zastupnik maksimalno sam se trudio ukazati na brojne probleme s kojima se naše društvo suočava, te maksimalno pomoći razvoju svog kraja. 

Kako je Općina Tisno jedna od većih jedinica lokalne samouprave u Šibensko-kninskoj županiji i kako smo trenutno pojačali svoje aktivnosti na aplikacijama na europske fondove, što mi je trenutno prioritet i što će u budućnosti zahtijevati puni angažman, posao zastupnika više ne bio primaran što takvo mjesto ne zaslužuje. 

Svjestan sam da činom svoje ostavke gubim sva zastupnička prava koja proizlaze iz Zakona, i da će moja primanja od sada biti znatno manja, ali materijalna komponenta nije i nikada neće u politici i mom životu biti primarna.

Na kraju se zahvaljujem svojoj stranci i pogotovo svima onima kojima koji su me birali na dužnost saborskog zastupnika te naglašavam da moje političke aktivnosti s ovime ne prestaju", napisao je Klarin.

SDP

Sabor

ostavka

Ivan Klarin

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter