smrad se širi metropolom

Svi zagrebački kvartovi zatrpani su smećem, građani se pitaju što se događa i zašto uopće plaćaju odvoz otpada


Ružica Matić
05.11.2018.09:55
Svi zagrebački kvartovi zatrpani su smećem, građani se pitaju što se događa i zašto uopće plaćaju odvoz otpada
Facebook

sažeto

Građani na društvenim mrežama objavljuju fotografije prepunih kontejnera, a kraj njih su prave gomile smeća koje iz dana u dan postaju sve veće


Ružica Matić
05.11.2018.09:55

U Zagrebu ne nedostaje kontejnera, 'običnih' i onih namijenjenih prikupljanju plastike i drugih materijala koji se mogu reciklirati, može ih se naći kraj gotovo svake zgrade. No, brojni kontejneri ne moraju značiti i čišći grad, u što su se u posljednje vrijeme uvjerili brojni Zagrepčani.

Građani na društvenim mrežama objavljuju fotografije prepunih kontejnera, a kraj njih su prave gomile smeća koje iz dana u dan postaju sve veće.

Na Facebook stranici Vratite magnoliju mogu se naći takve fotografije snimljene na Knežiji, Savici, Ravnicama, Trešnjevci, u Novom Zagrebu, na raznim lokacijama u centru… Neki čak pišu kako su vidjeli kamione Čistoće kako prolaze kraj gomila smeća i ne prazne ih. 

Posebnu pažnju građana privukle su gomile smeća oko Trga žrtava fašizma, odnosno Meštrovićeva paviljona, čija je obnova izazvala kontroverzne reakcije.

Očito je da problem odvoza smeća postoji na području cijelog Zagreba, a građani se pitaju što se događa i koja je svrha da više plaćaju odvoz otpada kad nadležne službe to ne čine.

Zagreb

smeće

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter