FOTO: Putnica kroz vrijeme?

Svi su opsjednuti fotografijom iz davnine, na kojoj je 'Greta Thunberg', a kada ju pogledate, šokirat će vas


Mia Mitrović
20.11.2019.15:00
Svi su opsjednuti fotografijom iz davnine, na kojoj je 'Greta Thunberg', a kada ju pogledate, šokirat će vas
Profimedia

sažeto

Twitter luduje za fotografijom snimljenom u Kanadi pred 121 godinu na kojoj je snimljena djevojčica koja izgleda kao 'pljunuta' Greta 


Mia Mitrović
20.11.2019.15:00

Ljubitelji teorija zavjere imaju novu teoriju koja je ovih dana hit na društvenim mrežama. Popularna švedska tinejdžerka i aktivistica Greta Tunberg je po novom, naime, putnica kroz vrijeme, djevojčica iz budućnosti koja je došla spasiti svijet.

Kako bi potkrijepili svoju teoriju odnekud su iskopali fotografiju djevojčice koja joj nalikuje, a snimljena je prije 121 godinu. Fotografija je momentalno postala hit i bjesomučno se dijeli na Twitteru.

Djevojčica iz budućosti

Snimljena je u Kanadi na Teritoriju Yukon i prikazuje troje djece koja izvlače vodu iz bunara. Djevojčica s lijeva zbilja izgleda kao pljunuta švedska 16-godišnjakinja. Fotografija je slučajno otkrivena u arhivu Sveučilišta u Washingtonu, a korisnici društvenih mreža jedva su dočekali da ju podjele na internetu i kreiraju novu zabavnu teoriju zavjere.

Mnogi je impresionirala sličnost dvije djevojčice pa ne dvoje da je Greta poslana iz daleke budućnosti da nas spasi.

"Nisam ljubitelj teorija zavjere, ali uvjeren sam da je Greta putnica kroz vrijeme. Došla je iz budućnosti da zaustavi klimatske promjene. To je jedino objašnjenje", napisao je jedan 'nabrijani' korisnik.

Vraća se u Europu 

Drugi tabor koji čine odveć skeptični teoretičari zavjere, tvrde da je sigurno riječ o Photoshopu jer su im lica identična.

Getty Images

za slučaj da ne znate, Greta je postala simbolom pokreta mladih nakon što je iz protesta protiv klimatskih promjena odlučila pretati ići u školu, a slijedili su je učenici iz više od 100 gradova diljem svijeta.

Prošlog je tjedna jedrilicom iz SAD-a krenula nazad u Europu kako bi prisustvovala klimatskoj konferenciji u Madridu, a potom će kući u Švedsku na praznike. Jedrilica kojom putuje zove se La Vagabonde i ne ostavlja ama baš nikakav ugljični otisak jer plovi na energiju vjetra, a za slučaj da ga nema, koristi solarne ploče i hidrogeneratore električne energije.

klimatske promjene

teorija zavjere

Greta Thunberg

putovanje kroz vrijeme

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter