NI DJETETU TO NE BI PALO NA PAMET

Svi pričaju o suludoj Trumpovoj fotomontaži, kako je to mogao napraviti takvom heroju?


Mia Peretić
31.10.2019.10:00
Svi pričaju o suludoj Trumpovoj fotomontaži, kako je to mogao napraviti takvom heroju?
Profimedia

sažeto

Kako nekome uopće padne na pamet montirati pseću glavu na tijelo ratnog heroja?


Mia Peretić
31.10.2019.10:00

Američki predsjednik Donald Trump je putem svog Twittera objavio fotografiju na kojoj se može vidjeti kako medaljom odlikuje Conana, psa heroja koji je hvatao vođu takozvane Islamske države Abu Bakr al-Baghdadija prije no što je aktivirao prsluk s eksplozivom. 

Photoshopom montirao pseću glavu na tijelo heroja vijetnamskog rata

"Američki heroj", napisao je Trump ispod fotografije koja je očito skinuta s Conanova službenog portreta. No, to nije sve, jer slika je izmijenjena tako da je pseća glava Photoshopom namontirana na tijelo Jamesa McCloughana, heroja vijetnamskog rata kojeg je američki predsjednik odlikovao 2017. godine.

Veteranu, čini se, pseća glava ne smeta

U kasnijem je tweetu Trump potvrdio da će Conan tek idući tjedan posjetiti Bijelu kuću. Iako su mediji i kritičari Trumpa optužili za nepoštovanje veterana na čijem se tijelu našla pseća glava, sam McCloughan je rekao kako mu to i ne smeta, te kako je Conanu odana odgovarajuća počast.  McCloughan se nasmijao kada mu je novinar pokazao izmijenjenu fotografiju, te rekao kako je i sam radio s vojnim psom tijekom službe u Vijetnamu. 

"Iznimno su hrabri", opisao ih je.

McCloughan je prvi veteran nagrađen medaljom časti tijekom Trumpovog mandata. Još kao 23-godišnjak tijekom bitke je spasio 10 vojnika i jednog vijetnamskog civila. 

Trump

Photoshop

montaža

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter