video: nakon što je silovatelj oslobođen

Svi na društvenim mrežama dijele fotografije čipkastih tanga kao znak protesta zbog sulude odluke irskog suda


100posto
16.11.2018.08:25
Svi na društvenim mrežama dijele fotografije čipkastih tanga kao znak protesta zbog sulude odluke irskog suda
iStock

sažeto

Korak dalje otišla je i parlamentarka Ruth Coppinger koja je usred sjednice izvukla čipkaste tange te je time željela upozoriti na ovaj problem


100posto
16.11.2018.08:25

Prije desetak dana na irskom sudu oslobođen je silovatelj, a jedan od dokaza bile su gaćice žrtve koja je odvjetnica optuženog Elizabeth O’Connell, pokazala pred cijelog sudnicom. 

Pred svima, odvjetnica je podignula tange te rekla: "Pogledajte kako je samo bila obučena. Nosila je čipkaste tange!". Ono što je u cijeloj priči najgore to joj je i prošlo na sudu i 17-godišnjak je oslobođen optužbe za silovanje 17-godišnjakinje. 

Nakon toga u Irskoj su pokrenuti masovni protesti zbog ovog seksizma, a društvene mreže preplavile su fotografije tangi potpisane s hastagom "ovo nije pristanak" (#ThisIsNotConsent).

Korak dalje otišla je i parlamentarka Ruth Coppinger koja je usred sjednice izvukla čipkaste tange te je time željela upozoriti na ovaj problem te jasno kao i tisuće žena na društvenim mrežama poručila da odjeća nikako ne može predstavljati pristanak na spolni odnos.

silovanje

Sud

Irska

presuda

tange

newsletter

Prijavite se na Newsletter