Sastanak u vrhu HDZ-a

Svi ministri složni s Plenkovićem, Hasanbegovićeva podrška novoj većini ipak upitna


Tomislav Kukec
27.04.2017.17:40
Svi ministri složni s Plenkovićem, Hasanbegovićeva podrška novoj većini ipak upitna
Boris Kovacev / CROPIX

sažeto

Predsjedništvo HDZ-a održalo je danas poslijepodne sastanak na kojem je podržana Plenkovićeva odluka o razrješenju trojice ministara.


Tomislav Kukec
27.04.2017.17:40

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice oko 17:30 poduprlo je odluku svog predsjednika Andreja Plenkovića o razrješenju trojice Mostovih ministara u Vladi - Ante Šprlje, Vlahe Orepića i Slavena Dobrovića.

Plenkovićevu odluku poduprli su na Predsjedništvu svi njegovi ministri. Jedini koji nije glasao za nju bio je bivši ministar kulture i HDZ-ov saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović koji je indirektno dao do znanja da njegova podrška novoj većini u Saboru nije posve sigurna.

Većina sve neizvjesnija

"Stvar je vrlo jednostavna - ili će se pronaći nova parlamentarna većina ili se ide u nove izbore", rekao je hasanbegović novinarima nakon sastanka Predsjedništva. Dodao je da će, za novu većinu glasati tek kada vidi kakva će ona biti. Drugim riječima, Andrej Plenković, a Hasanbegović je to jasno dao do znanja, u ovom trenutku ne može računati na bezuvjetnu podršku sovg saborskog zastupnika .

Nakon što je nezavisna saborska zastupnica koja je dio HDZ-ove većine Bruna Esih već također rekla kako neće gasati za novu većinu, čini se kako je iz trenutka u trenutak sve manji broj ruku na koje premijer Plenković može sa sigurnošću računati.

Kako javlja Jutarnji, nakon sastanka u vrhu HDZ-a novinarima se obratio i Plenković koji je zanijekao da je njegova Vlada pala.

"Vlada nije pala. Sjetite se da je HDZ već imao 76 potpisa prije nego se dogovorio s Mostom, što je bitan detalj. Moja poruka jasno govori o hijerarhiji prioriteta. Ja se izbora ne bojim, mislim da možemo ostvariti i bolji rezultat nego zadnji put. No, ja prvenstveno smatram da imamo funkcionalnu vlast - postoji jedna Vlada, a ne Vlada A i Vlada B. Danas to nije bio slučaj i malo tko bi mogao postupiti drugačije nego što sam ja to učinio danas", rekao je premijer.

HDZ

Vlada RH

Plenković

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter