Zlostavljao 27 maloljetnika

Šveđanin osuđen na 10 godina zatvora zbog silovanja putem interneta


Valerija Bebek
01.12.2017.11:00
Šveđanin osuđen na 10 godina zatvora zbog silovanja putem interneta
Profimedia

sažeto

Odluka švedskog suda je bez presedana u svijetu


Valerija Bebek
01.12.2017.11:00

Šveđanin Bjorn Samstrom (41) osuđen je na 10 godina zatvora zbog silovanja 27 maloljetnika u tri različite zemlje, bez da ije imao fizički kontakt s njima i upoznao ih u živo. Muškarac koji živi kraj Uppsale, sjeverno od Stockholma osuđen je jer je prisilio 26 djevojčica i jednog dječaka da izvode seksualne radnje ispred web kamera dok ih je on gledao. Maloljetnici žive u SAD-u, Kanadi i Britaniji. Na to ih je prisilio jer im je prijetio da će u protivnom njihove fotografije objaviti na porno stranicama ili da će im ubiti rodbinu ili njih, piše Broadly.

Većina Samstromovih žrtava je mlađa od 15 godina, a naređivao bi im da skinu odjeću, da penetriraju u spolne organe ili prstima ili neki drugim predmetima, neke od njih natjerao je da u sablazne igrice uvuku drugu djecu ili čak kućne ljubimce. Prijavljena silovanja putem interneta dogodila su se između 2015. i početka 2017.

Ovakva presuda je bez presedana. Annika Wennerström jedna od tužiteljica u slučaju rekla je kanadskom National Postu tijekom suđenja kako tužiteljstvo shvaća da su stavili veliki izazov pred sud. Tražili su osudu za zločine koji su se dogodili putem interneta. Po švedskim zakonima silovanje ne mora obuhvatiti i sam spolni odnos.

"Samo mašta seksualnog predatora postavlja granice. Tehnologija nema granica. Tim novim okolnostima moramo prilagoditi svoje razmišljanje i definiciju toga 'Što sve može biti silovanje?' mi kažemo da silovanje mogu biti mnoge stvari. Silovanje ne mora uvijek biti primjer iz udžbenika - fizički napad ili fizička prisila", kazala je tužiteljica.

silovanje

Internet

Švedska

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter