KAKO GA NIJE SRAM?

Svećenik koji je odbio pričestiti dječaka Adama, na posljednjoj misi izvrijeđao njegovu majku i župnike ▶️


Juraj Filipović
02.05.2017.15:50
Svećenik koji je odbio pričestiti dječaka Adama, na posljednjoj misi izvrijeđao njegovu majku i župnike ▶️
Screenshot/YouTube

sažeto

"Svi znaju tko sam ja i ne vjeruju ono za što ste mene optužili. Ljaga pada na vas. Jedino što možete da odete biskupu i da mu kažete što je sve na stvari"


Juraj Filipović
02.05.2017.15:50

Nadbiskup đakovačko-osječki, monsinjor Đuro Hranić, odlučio je u nedjelju smijeniti svećenika Alojzija Asića, župnika župne crkve Sv. Franje Asiškog u Gradištu, koji je Adamu Kadiću i još dvoje djece s posebnim potrebama želio uskratiti primanje hostije s ostalim prvopričesnicima.

Na nedjeljnoj misi svećenik Asić ipak je pričestio Adama Kadića i ostalo dvoje djece s posebnim potrebama u grupi s ostalom djecom, no nije sve prošlo bez problema. Svećenik Adamu isprva nije htio dati hostiju u ruke, a dječak je odbijao primiti hostiju iz svećenikovih ruku u usta.

Prišla je i njegova majka, ali Adam nije htio popustiti. "Stvaraš gužvu meni", rekao mu je svećenik, pa se okrenuo prema kameri i rekao: "On neće, šta da mu ja radim".

Na kraju je svećenik ipak popustio i Adamu dao hostiju u ruku, na što su okupljeni u crkvi zapljeskali.

Portal DalmacijaDanas došao je u posjed video snimke dijela propovijedi ovog svećenika koju je održao prošle nedjelje. U svojoj posljednjoj propovijedi u crkvi u Gradištu svećenik se okomio na vlastite župljane, a najviše na Slavicu, Adamovu majku.

"Svi znaju tko sam ja i ne vjeruju ono za što ste mene optužili. Ljaga pada na vas. Jedino što možete da odete biskupu i da mu kažete što je sve na stvari", kazao je između ostalog.

Za Adamovu majku je zaključio: "Sve je ona zakuhala!". Onda je nastavio još skandaloznijom izjavom: "U Francuskoj kažu, kada se nešto dogodi 'Cherche la femme' – što znači tražite ženu!”.

Skandaloznu propovijed pogledajte u videoprilogu:

svećenik

Down sindrom

propovijed

Alojzije Asić

Adamova majka

Gradište

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter